maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Rotary rijdt voor Hulphond

28 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De autorally, die Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel op zaterdag 20 september organiseert, staat dit jaar in het teken van fondsenwerving voor de Stichting Hulphond Nederland.

Deze organisatie leidt hulphonden op voor mensen met uiteenlopende handicaps. Zonder hulphond zouden deze mensen dikwijls niet in staat zijn een zelfstandig leven op bouwen en bestaat het gevaar dat zij in een sociaal isolement terecht komen.

Volgens Pieter Blickman van Hulphond Nederland is de doelstelling van de stichting om mensen die in een rolstoel terecht zijn gekomen te helpen middels een hulphond zelfredzaam te worden. Daardoor kunnen ze een frisse start in de maatschappij maken en als ieder ander functioneren.

Er worden diverse soorten honden opgeleid. Zo zijn er ADL-honden die geschikt zijn voor de algemene dagelijkse levensbehoeften, maar er zijn ook therapie-honden voor jongeren met gedragsproblemen of epilepsie-honden die speciaal gericht zijn op mensen met epileptische aanvallen.

De stichting Hulphond Nederland bestaat nu ruim 30 jaar en heeft in die tijd al zo’n 1300 honden kunnen plaatsen bij mensen die er behoefte aan hebben. Ook in het buitenland is inmiddels veel belangstelling voor deze vorm van hulpverlening en de stichting Hulphond Nederland helpt de daar werkende organisaties met bij voorbeeld trainingen.

Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel rijdt zijn rally dit jaar in het een gebied in de provincie Noord Brabant ten westen van de Moerdijkbrug. Start en finish zijn op het nieuwe bedrijfswagencomplex van Ames Autobedrijf aan de Langeweg in Zwijndrecht.

Er wordt gereden in twee categorieën: een Tourklasse voor ‘gewone’ auto’s en een Vintage Klasse voor auto’s ouder dan 25 jaar.
Deelnemers moeten € 55 per equipe betalen,  dat is inclusief onder andere een lunchpakket voor twee personen.

Fotobijschrift:
Een beeld uit een van de Rotaryrally’s van de afgelopen jaren.

Zie ook:

Lees meer over:

rotary waal en devel
Deel dit bericht met je vrienden!