maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Wethouder Jolanda de Wittte: "Familie, vrienden en buren belangrijk voor hulp aan jongere"

2 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - “Ondersteuning voor jongeren en hun gezinnen begint in de samenleving en niet bij jeugdzorg.” Dit gaf de nieuwe wethouder Jolanda de Witte (Jeugd en Gezondheid) haar toehoorders mee tijdens een internationale conferentie over de ontwikkeling van jeugd in scholen en instellingen. De conferentie werd gehouden op 26, 27 en 28 juni in Rotterdam.

De  conferentie was bedoeld om kennis over te dragen en samenwerking te bevorderen tussen beleidsmakers en professionals die werken met kinderen en jongeren in zorg en onderwijs.

Als dagvoorzitter onderstreepte De Witte de eigen kracht van inwoners. Basisvoorzieningen zoals huisartsen, jeugdwerkers, religieuze organisaties, kinderopvang, scholen en verenigingen zijn daarop een aanvulling. Ze spelen een belangrijke rol in het signaleren van problemen.

Door hulp te organiseren in een vroeg stadium is het beter mogelijk om jongeren in hun eigen omgeving te houden. Daarmee hoeven er minder jongeren een beroep te doen op zware en dure zorg. Dit is een van de speerpunten van het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Zwijndrecht.

Met ingang van januari 2015 draagt het Rijk verantwoordelijkheden op het gebied van jeugdzorg over naar de gemeenten. Dit betekent niet alleen dat de gemeente nieuwe taken gaat uitvoeren, maar daarin ook samenwerkt met andere gemeenten en partners in de jeugdzorg.

Informatie over de sprekers en de thema’s van de conferentie is te vinden op  www.cdscs2014.org

Lees meer over:

jeugdzorg speerpunt
Deel dit bericht met je vrienden!