woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Meubels voor kringloop? Nu ook inleveren bij milieustraat Noordpolder

30 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - HVC werkt samen met kringloopbedrijf Opnieuw & Co om het inwoners van de regio Drechtsteden makkelijker te maken om oude huisraad te behouden voor de kringloop. Het is nu ook mogelijk om oude, maar nog bruikbare, huisraad in te leveren bij een speciale container van Opnieuw & Co bij milieustraat Noordpolder Crezeepolder 9, te Hendrik-Ido-Ambacht.

Inwoners van Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk en Zwijndrecht kunnen bij de milieustraat Noordpolder niet alleen grof huishoudelijk afval weggooien, maar nu ook huisraad voor kringloopwinkel inleveren. Het is de tweede container van Opnieuw en Co op een milieustraat; ook bij milieustraat Baanhoekweg in Dordrecht staat een container voor oude meubels en ander huisraad.

Afval scheiden. Samen halen we eruit wat erin zit.
Bij de milieustaat kan grof huishoudelijk afval worden inleveren. Er worden 18 verschillende stromen afval gescheiden op bij de milieustraat. Bijvoorbeeld snoei-, bouw- en sloopafval, hout, ijzer en alles waar een stekker aan zit. Van al dit afval wordt 70% hergebruikt. De waardevolle materialen die in de verschillende soorten afval zitten, worden gerecyled of dienen als grondstof voor nieuwe producten.

Samenwerking Drechtwerk
HVC en Opnieuw & Co werken samen met medewerkers van o.a. Drechtwerk. Hierdoor krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid krijgen om werkervaring op te toen. Bij HVC zijn medewerkers van Drechtwerk bijvoorbeeld actief in het sorteren van elektronisch afval. Bij Opnieuw & Co werken Drechtwerkers bijvoorbeeld in de kringloopwinkels.   

Fotobijschrift
Ook wethouder Henk  Mirck (regio portefeuillehouder Duurzaamheid van de Drechtsteden)  levert zijn afgedankte huisraad in bij de container van Opnieuw & Co bij de milieustraat. Zijn spullen werden in ontvangst genomen door Marcel van Goch van Opnieuw & Co.

Lees meer over:

HVC noordpolder crezeepolderk
Deel dit bericht met je vrienden!