zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Tweede moestuin KAZ achter wijkgebouw Kort Ambacht Zuid

19 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Het opbouwwerk van Diverz heeft met steun van organisaties en sponsors een tweede moestuin achter wijkgebouw Kort Ambacht Zuid aangelegd. De opbrengst van de tuin komt, net als de oogst van de moestuin op het volkstuinencomplex, ten goede van de Voedselbank.

Het opbouwwerk kreeg, dankzij de inzet van de Vaste Burchtkerk, het aanbod van twee bedrijven om een deel van het veld om te ploegen. Vrijwilligers van Zwijndrecht Werkt legden het veld aan, zaaiden de planten en onderhouden het geheel. Na de zomer wordt een deel van de oogst verkocht en een deel geschonken aan de Voedselbank.

Met de opbrengst uit de verkoop worden de kosten van moestuin Bakestein betaald.

Wilt u ook iets bijdragen, bijvoorbeeld helpen bij het onderhoud van de moestuinen, geld inzamelen of activiteiten organiseren om armoede tegen te gaan, dan kunt u contact opnemen met opbouwwerk van Diverz.

Deel dit bericht met je vrienden!