zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Xpresso op bezoek bij senioreninloop van Diverz.

17 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Woensdag 4 juni jl. heeft de koffie-inloop van Diverz  voor senioren in Walburg bezoek gehad van twee gezellige dames van de coffeeshop. Daphne Punselie en Ayse Devechi van Xpresso kwamen voorlichting geven over de coffeeshop en over softdrugs. De bezoekers van de koffieochtend waren oorspronkelijk niet erg enthousiast, maar dat veranderde in de loop van de ochtend. Vooral de informatie over het medicinale gebruik van cannabis vond men erg interessant.

Ook de achtergrond van de coffeeshop , welke geen winstoogmerk heeft en ook een preventieve functie heeft, maakte indruk. Na de presentatie raakte de mensen en de dames van Xpresso nog met elkaar in gesprek en werd men zelfs enthousiast over een echt bezoek aan de coffeeshop. Wordt vervolgd dus!

De week ervoor is Diverz samen met de inlopen voor vrouwen op bezoek geweest in de coffeeshop. De ochtend was erg succesvol met 10 dames die nog nooit eerder in Xpresso waren geweest. We zien echt een vooruitgang in het verkleinen van de drempel naar deze stichting toe.
Dit jaarlijkse uitstapje houden we er zeker in.

Welzijnsorganisatie Diverz zet zich in voor leefbare buurten waar bewoners elkaar kennen en elkaar weten als dat nodig is. De basis hiervoor is de eigen kracht van bewoners; we doen een beroep op de talenten. We nemen u dus niets uit handen wat u en uw omgeving zelf kunnen regelen, organiseren en uitvoeren, maar ondersteunen u en uw initiatieven daar waar dat nodig is. We bieden hulp en advies en motiveren bewoners om hun talenten in te zetten en verder te ontwikkelen.

Lees meer over:

walburg diverz swoz
Deel dit bericht met je vrienden!