woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

De Notenbalk viert 25-jarig bestaan

16 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op 1 augustus van dit jaar bestaat basisschool De Notenbalk 25 jaar. De school viert het 25-jarig jubileum niet op één bepaalde dag, maar heeft als thema gekozen: ’25 dagen feest’. In de periode vanaf 20 juni zal er per week een leeftijdsgroep leerlingen centraal staan. Op 15 juli is de gezamenlijke afsluiting voor de hele school. Onder het motto: ‘Wie jarig is, trakteert….’ zal de school daarnaast een project in Congo steunen dat een duidelijk raakvlak heeft met onderwijs.

PCOAZ school De Notenbalk is in 1989 gestart met 22 kinderen in een semipermanent gebouw in een nog vrijwel onbebouwd gedeelte van de wijk Heer Oudelands Ambacht. In 1998 werd het huidige schoolgebouw aan de Bazuinstraat gerealiseerd, waarin alle groepen nu gehuisvest zijn. In de voormalige school op hetzelfde terrein zijn de peuterspeelzaal en de BSO van samenwerkingspartner SKZ ondergebracht, alsmede de schoolbibliotheek.

Onder het motto: ‘Wie jarig is, trakteert….’ zal De Notenbalk een bijzonder project steunen. Er is gekozen voor een project van WEM-Nederland in Congo. WEM staat voor Whispering Eagle Ministries: deze organisatie helpt bij de bouw van weeshuizen in Muanda, in het westen van de Democratische Republiek Congo. In de zomervakantie wordt gestart met de bouw van een school, die niet alleen is bedoeld voor de weeskinderen, maar voor kinderen van het hele dorp. Een groep vrijwilligers, vooral jongeren uit Capelle aan den IJssel, gaat drie weken naar Congo om te helpen met de bouw. De Notenbalk heeft al 25 jaar een eigen school en wil er graag aan bijdragen dat kinderen in Afrika ook een eigen school krijgen en niet meer dagelijks 5 kilometer of meer moeten lopen om onderwijs te kunnen krijgen.

Op woensdag 11 juni was projectleider Simon Baars met Marijke, één van de jongeren die naar Congo gaan, op school om in de groepen te komen vertellen over het project. De presentatie die werd gegeven aan de hand van foto’s en een filmpje sprak de kinderen enorm aan. Zij stelden weldoordachte vragen en waren meteen gemotiveerd om te gaan sparen voor het project. Sindsdien loopt er een statiegeldflessenactie, die de eerste twee dagen al bijna € 50,= heeft opgebracht. De actie loopt tot de laatste schoolweek, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. En wat mooi is: de organisatie Wilde Ganzen (www.wildeganzen.nl) steunt het schoolproject door 55% toe te leggen op de opbrengst. Informatie over WEM is te vinden op: www.wem-nl.eu. Giften zijn welkom.

Op vrijdag 20 juni om 14:30 uur zal de periode van ’25 dagen feest’ officieel worden geopend op het plein van De Notenbalk. Bij de vlaggenmast wordt kort teruggeblikt naar 25 jaar geleden. Dan volgt een vooruitblik en zullen de kinderen een feestlied zingen. Ouders en belangstellenden zijn van harte welkom.

Lees meer over:

jubileum notenbalk
Deel dit bericht met je vrienden!