woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Rotary organiseert in september weer autorally.

16 juni 2014

ZWIJNDRECHT - Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel houdt in het komende najaar opnieuw een autorally. Het is dan de 12de keer dat het evenement plaats heeft. De datum is zaterdag 20 september 2014.

De Rotaryrally is geen snelheidsrace maar een puzzelrit. Hoeveel pk een auto heeft doet niet ter zake. Het gaat erom hoe de rijders omgaan met de vragen en opdrachten waarvoor zij tijdens de rit komen te staan.

De rally wordt dit jaar georganiseerd ten behoeve van de Stichting Hulphond Nederland. Die stichting leidt hulphonden op voor mensen met een handicap. Dat kunnen motorische beperkingen zijn of bijvoorbeeld epilepsie. Zonder een hulphond kunnen die mensen vaak niet zelfstandig leven en bestaat het gevaar dat ze in een sociaal isolement terecht komen.

Het doel van Hulphond Nederland (www.hulphond.nl) is de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van mensen met lichamelijke beperkingen te bevorderen. Het opleiden van een hond kost ongeveer  € 40.000.

Deelnemers aan de rally moeten € 55 per equipe van twee personen betalen. Dat bedrag is inclusief de routebescheiden, een rallyschild en een lunchpakket voor twee personen. Kosteloos kunnen andere passagiers meerijden.

Er zijn twee categorieën waarin gereden wordt: de Tourklasse voor ‘gewone’ auto’s of cabrio’s en de zogenoemde ‘vintage’-klasse: klassieke auto’s ouder dan 25 jaar. De rit bestaat uit twee delen: eerst een (bolletje-pijltje) puzzelrit, gevolgd door een zogenaamd “pijlen kortste route” parcours.
Dat parcours wordt uitgezet in de provincie Noord Brabant, ten westen van de Moerdijkbrug. De lengte van de rit is ongeveer 50 km.

Gestart wordt vanaf het nieuwe bedrijfswagencomplex van Ames Autobedrijf aan de Langweg 350 in Zwijndrecht. Daar is ook de finish. De eerste start heeft plaats om 11.30 uur.  

Fotobijschrift:
Een beeld van de start van de Rotaryrally vorig jaar. De dame rechts is mevrouw Liesbeth van der Woude. Zij loste hert startschot en was toen voorzitter van RC Zwijndrecht Waal en Devel

Lees meer over:

rotary waal en devel
Deel dit bericht met je vrienden!