woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Handbaldames sv Conventus in de slotseconden verslagen door de ongeslagen kampioen

16 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Na twee weken geleden de nummer drie in het kampioenschap al te hebben verslagen, hing er afgelopen zondag opnieuw een stunt in de lucht op Sportpark Develstein. De handbaldames van Conventus speelden de slotwedstrijd van het seizoen tegen ongeslagen kampioen Schipluiden, maar stonden desondanks vrijwel de volledige wedstrijd op voorsprong… tot vijf seconden voor het eindsignaal.

Conventus bezette voor de wedstrijd tegen Schipluiden de laatste positie in het kampioenschap, met één punt achterstand op Savosa. Er moest dus worden gewonnen of gelijkgespeeld om Savosa te passeren, maar dit moest dan wel gebeuren tegen ongeslagen kampioen Schipluiden. Echter kende Conventus een goede start van de wedstrijd en ondanks dat de stand gelijk op bleef gaan, namen de Zwijndrechtse dames wel telkens het voortouw. Dit werd dan ook goed duidelijk uit de 11 – 10 voorsprong in de rust.

In de tweede helft probeerde Conventus langzaam een gaatje te slaan. Eerst slaagde het team er in om een gat van twee punten te slaan, maar dit zou al snel weer door Schipluiden recht worden getrokken. Vervolgens kon het team van afscheid nemend trainer/coach Connie van der Hoorn met minder dan tien minuten op de klok zelfs een 20 – 17 voorsprong nemen. Vanaf dat moment zakte het spel van Conventus helemaal in. Schipluiden zou terugkomen tot 20 – 20, waarna Conventus’ keepster Chantal Buster tot twee maal toe een voorsprong voor Schipluiden wist te voorkomen door strafworpen tegen te houden. Met dertig seconden op de klok leek een 22 – 22 alsnog een goed resultaat te zijn, maar vijf seconden voor het eindsignaal wist Schipluiden voor de 23ste maal te scoren, waarmee de strijd in een 22 – 23 verlies eindigde.

Lees meer over:

conventus hanbal
Deel dit bericht met je vrienden!