Handbaldames sv Conventus stunten met zege op Vires et Celeritas

02 juni 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben tijdens de voorlaatste wedstrijd van het seizoen op eigen veld gestunt door het uit Gouda afkomstige Vires et Celeritas met een groot verschil te verslaan. Vires et Celeritas stond voor de wedstrijd derde in het kampioenschap. Ook het eerste herenteam speelde een goede wedstrijd, maar kon in de kampioenschapswedstrijd van tegenstander DES’72 geen overwinning pakken.

Doordat tegenstander Vires et Celeritas veel hoger dan Conventus in het kampioenschap stond, ging het Zwijndrechtse team de wedstrijd in als underdog. Conventus begon de wedstrijd echter sterk en pakte al vlug een 5 – 3 voorsprong, maar gaf deze alweer snel uit handen. Een nieuwe poging om uit te lopen strandde toen het team de tegenstander na een 8 – 5 voorsprong weer terug zag komen naar 8 – 8. Toch kon het team voor de rust weer drie punten afstand nemen tot 11 – 8.

Met het beginsignaal van de tweede helft sloeg het spel echter volledig om: Vires et Celeritas kon nauwelijks meer door de Zwijndrechtse defensie komen en wanneer ze hier wel in slaagden, pakte Conventus keepers Linday Kaan vrijwel alle schoten. Dit terwijl de Zwijndrechtse dames aanvallend geen problemen kenden om door de verdediging heen te dringen, waardoor het gat tussen beide partijen gestaag groeide. Na een uur speeltijd stond er dan ook een verrassende 27 – 12 overwinning op het scorebord, iets wat niemand had kunnen bedenken toen de beide teams  nog met 8 – 8 gelijkstonden.

Het eerste herenteam van Conventus speelde zondag uit tegen DES’72, dat bij winst op Conventus het kampioenschap kon vieren. Een deel van de vaste Zwijndrechtse bezetting mistte afgelopen zondag echter, wat opgevuld werd door spelers uit het tweede team en jeugdspelers. Ondanks het geïmproviseerde team kon Conventus goed meekomen en met een 5 – 4 stand halverwege de eerste helft leek nog alles mogelijk te zijn. Voor de rust zou DES toch uitlopen tot 10 – 6. In de tweede helft kon Conventus opnieuw goed meekomen, maar veel pech bij de afronding voorkwam dat het team aan kon haken bij de tegenstander. Ondanks goedkeepwerk van Brent Kool – waardoor de ongeslagen kampioen slechts twintig maal tot scoren kon komen – zat er uiteindelijk niet meer voor Conventus in dan een 20 – 13 nederlaag.

Het tweede damesteam wist afgelopen zondag net als het eerste damesteam te winnen, het versloeg HVOS met 15 – 11. Conventus Heren 2 was iets minder fortuinlijk en verloor in Rotterdam met 17 – 16  van Snelwiek.