Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Mannenclub bij de Swinhove Groep

28 mei 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Diensten bij Wonen met Zorg, een gesubsidieerd project van de Gemeente Zwijndrecht is op woensdag 28 mei 2014 gestart met een heuse mannenclub op de Swinhove Groep locatie De IJsvogel. Binnen de Gemeente Zwijndrecht bestaan meerdere initiatieven voor gezellige clubs, niet alleen bij de Swinhove Groep, maar ook in Nederhoven, Pruylenborg en op het  Norderstedtplein komen ouderen bij elkaar om van elkaars gezelschap te genieten en leuke dingen te doen. Maar een mannenclub is helemaal nieuw!

Jeanette Tros, welzijnsmakelaar van Diensten bij Wonen met Zorg: ‘Vaak zijn mannen in deze gemengde clubs in de minderheid. In mijn werk kom ik steeds meer heren tegen, die het leuk zouden vinden om met andere mannen te praten over echte mannenzaken, zoals bijvoorbeeld voetbal, auto’s, vissen, het werk dat ze hebben gedaan of soms zelfs over vrouwen!’
 
Samen met de Swinhove Groep werd het idee ontwikkeld om een echte mannenclub op te richten. Een club die wekelijks op woensdag bijeen komt om gezellig de tijd met elkaar door te brengen. Kletsen, lachen en een kaartje te leggen.
 
Rob Oosterbaan, Hoofd Marketing van de Swinhove Groep: “Wij zijn bijzonder blij met deze mannengroep! Het past ook prima in de strategie van de Swinhove Groep, omdat wij met onze locaties de motor van de leefbare wijk willen zijn.  Wij zijn tenslotte meer dan een traditionele zorginstelling, want er zijn altijd leuke dingen bij ons te doen. Het aardige van deze nieuwe mannenclub is, dat (bijna) alles mag en niets moet, daar houden mannen van!
 
De samenwerkende partners verwachten dat het niet bij deze eerste mannenclub blijft en dat er meer zullen volgen. Ook zijn er al eerste voorbereidingen voor een vrouwenclub. Wilt u ook lid worden van de mannenclub, loop gewoon eens binnen op woensdag op de IJsvogel en kijk of u het leuk vindt. U bent altijd van harte welkom!

Lees meer over:

zorg swinhove
Deel dit bericht met je vrienden!