Monday 20 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Vier keer Goud bij de jeugd voor Luuk Huerninkvoor

26 mei 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - In het weekend van 24 en 25 mei heeft de jongensselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O uitstekend gepresteerd bij de in Utrecht gehouden Nederlandse kampioenschappen individueel toestelturnen van de eerste, tweede en derde divisie.
In zijn totaliteit wist de O & O-afvaardiging beslag te leggen op negen keer goud, negen keer zilver en zes keer brons.

De meest succesvolste turner was Luuk Huernink. Hij bond de strijd aan bij de jeugd van de 1ste  divisie. In de meerkamp  eindigde Luuk met 67,75 als tweede en claimde in de toestelfinales vier keer goud om de onderdelen voltige, ringen, brug en rek. In deze categorie pakte Tom Feddema zilver op ringen en brons op sprong.

Bij de pupillen van de 1ste  divisie was het Martijn de Veer die van zich liet spreken. In de meerkamp liet hij zich met 106,50 het zilver omhangen. Op voltige na stond hij bij ieder ander toestel op het ereschavot. Goud op ringen en brug, zilver op vloer, sprong en rek. In deze klasse miste Dennis Swinkels met zijn vierde plaats inde meerkamp net het eremetaal maar pakte daarentegen de titel op voltige en werd derde op sprong.
Bij de instappers van de 1ste  divisie werd Frank Scheffer Nederlands kampioen op sprong en pakte Mitchel de Haas het brons op ringen.
Devin Geurts (junior-II – 3de divisie)beklom de hoogste trede op het ereschavot op het onderdeel rek en wist daarbij brons te veroveren op de toestellen vloer en brug.

Zilver was er voor Kevin van Sonsbeek (jeugd -3de divisie)op voltige, voor Thomas Kok (junior-I – 2de divisie) op rek, voor Thomas van der Helm (junior-I – 2de divisie) op brug.

Rens Hoofs completeerde het geheel met brons op vloer bij de junioren-I van de 3de divisie.

Lees meer over:

gymnastiek
Deel dit bericht met je vrienden!