Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Unieke groep Juul: opvang en onderwijs voor 3- én 4-jarigen op Julianaschool

23 mei 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Na de zomervakantie starten de Julianaschool en de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) een nieuwe groep ‘Juul’ voor peuters én kleuters. Het vormen van een kleinschalige groep van 3- én 4-jarigen lijkt een uniek project in Nederland. In deze ‘pre-groep’ wordt het aanbod meer individueel afgestemd op de behoefte van de kinderen en zal de overgang van opvang naar school natuurlijker verlopen.

Door kinderen langer in een kleine groep van maximaal 16 kinderen te houden, ook als ze 4 jaar worden, krijgen ze meer individuele aandacht en blijven ze langer in hun veilige en vertrouwde omgeving. Peuters en kleuters kunnen zich in zo´n omgeving beter ontwikkelen. Kinderen die in of na januari 4 jaar worden, stromen pas na de zomervakantie door naar groep 1/2 van de Julianaschool. Een pedagogisch medewerker van de SKZ staat samen met een leerkracht van de Julianaschool op de pre-groep. Zij vullen elkaar volledig aan, juist vanwege hun verschillende achtergrond en werken aan ontwikkelingsdoelen door middel van spelend leren. Ook peuters die al toe zijn aan meer aanbod, kunnen hun talenten naar behoefte ontwikkelen.

Pre-groep Juul is open tijdens schoolweken en schooltijden van de Julianaschool. Peuters zijn minimaal twee vaste ochtenden per week aanwezig, kleuters zijn er alle dagen. Voor de 3-jarigen geldt dezelfde bijdrage als ouders betalen voor de peuterspeelgroep. Voor de 4-jarigen is de groep gratis, net als het reguliere basisonderwijs. Dinsdagavond 17 juni is er een informatieavond in de Julianaschool voor geïnteresseerde ouders. Zij kunnen zich voor deze avond opgeven via de Julianaschool (info@julianaschool-zwijndrecht.nl) of SKZ (info@kinderopvangzwijndrecht.nl of 078 - 699 17 70, van 8.30 tot 15.00 uur).

Deze nieuwe opvang- en onderwijsvorm is een initiatief van de SKZ. De SKZ en de Julianaschool zijn partners in Brede School Centrum. De brede school is een centrum in de wijk waar kinderen van 2 tot en met 12 jaar zich optimaal kunnen ontwikkelen en waar opvang en formeel en informeel leren worden gecombineerd. De SKZ biedt professionele opvang en verzorgt in de Julianaschool ook peuterspeelgroep Juliaantje en bso Juliana. De Julianaschool is een PCOAZ school en biedt excellent onderwijs aan kinderen op hun eigen niveau vanuit een protestants-christelijke levensovertuiging.

Lees meer over:

pcoaz skz julianaschool
Deel dit bericht met je vrienden!