Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Zonnige ‘duurzaamheidsdag’ in KAZ

23 mei 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 17 mei jongstleden organiseerde Diverz de 1e duurzaamheidsdag in KAZ. Het was een drukte van belang op het grote grasveld in de tuin van wijkcentrum KAZ aan de Karel Doormanlaan in Kort Ambacht Zuid.

De jaarlijkse kleedjesmarkt trok een groot aantal kooplieden en bezoekers op deze stralende zaterdag. Extra dit jaar was het duurzaamheidsthema.

De lopende activiteiten uit het wijkcentrum waren voor de gelegenheid  gestoken in een duurzaam jasje.  Bij de naailes werd druk gebruik gemaakt van oud textiel om b.v. vlaggetjes en kussentjes te maken.

De dames van de wijkkeuken bereidde de lekkerste gerechten met onkruid uit eigen tuin zoals brandnetelsoep, kruidenboter, paardenbloemsla en flensjes met vlierbloesem.

Er werd van alles gemaakt van oude plastic flessen en ander afvalmateriaal en ook de creaclub was van de partij met hergebruikt karton en puzzels. Al met al was deze dag een groot succes voor jong en oud. Zeker volgend jaar voor herhaling vatbaar!
 

Deel dit bericht met je vrienden!