Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

DevelsteinCollege trots op tweede plek bij verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’

22 mei 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Het DevelsteinCollege eindigde tijdens de finale om de felbegeerde titel van ‘Sportiefste School van Nederland’ op een gedeelde tweede plaats. In april werd de school samen met vier andere middelbare scholen uit Nederland door de KVLO en NOC*NSF genomineerd voor de finale op 21 mei aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam.

De winnaar van de finale is Open Schoolgemeenschap Bijlmer, die zich de komende twee jaar de ‘Sportiefste School van Nederland’ mag noemen en een cheque t.w.v. € 6.000,- ontving.

Altijd in beweging
Onder het motto ‘Altijd in beweging’ ging het DevelsteinCollege de strijd aan om de eerste plaats voor de felbegeerde titel van de ‘Sportiefste School van Nederland’. Hiermee liet de school zien dat het sportprogramma is afgestemd op alle leerlingen, ongeacht leeftijd of niveau. Het DevelsteinCollege is daarnaast actief betrokken bij het naschoolse sportprogramma ‘Samen aan de slag met Mattie’ voor alle leerlingen in de regio.

Met een voorlichtingsfilm over de sportieve activiteiten, een podiumdemonstratie van ruim dertig leerlingen en een onderbouwde verdediging voor een vakkundige jury behaalde de school een gedeelde tweede plaats met de overige deelnemers. Hiermee ontving het DevelsteinCollege een cheque t.w.v. € 1.500,- die de school kan besteden aan nieuw sportmateriaal voor de leerlingen. ,,Als nieuwe deelnemer aan deze verkiezing waren wij al enorm trots op de nominatie voor de finale.

Ondanks de korte voorbereidingstijd hebben onze leerlingen een prachtige podiumpresentatie neergezet en zijn wij heel tevreden over het resultaat en de tweede prijs,” licht docente lichamelijke opvoeding Nathalie Termorshuizen toe.

Eerder dit schooljaar ontving het DevelsteinCollege voor de vijfde achtereenvolgende keer het certificaat ‘Sportactieve School’ ontving van NOC*NSF en de KVLO. Als Sportactieve School voldoet het DevelsteinCollege al jaren aan een uitgebreid pakket aan eisen rondom sportstimulering op de school, waaronder (interscolaire) sportdagen, steunlessen lichamelijke opvoeding, het sportpakket en sport als examenvak.

Fotobijschrift:
Ruim 30 leerlingen en een selectie van het docententeam lichamelijke opvoeding van het DevelsteinCollege streden tijdens de finale van de ‘Sportiefste School van Nederland’ om de eerste plaats.

Leerling Lillian Middendorp en docente lichamelijke opvoeding Nathalie Termorshuizen namen de tweede prijs van de verkiezing voor de ‘Sportiefste School van Nederland’ in ontvangst.

Deel dit bericht met je vrienden!