Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Groote Lindt start nacompetitie op een goede manier

19 mei 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op een druk bevolkt sportpark Bakestein is Groote Lindt de nacompetitie goed van start gegaan. De Lindt sloot de eerste wedstrijd winnend tegen 2e klasser GVV ’63 af en verschaft zich zo een goede uitgangspositie voor volgende week.

Groote Lindt kende een droomstart. Het was reeds na 5 minuten spelen 1-0 door een schitterende goal in de kruising van Wouter Jansen. En nog geen 5 minuten later was het reeds 2-0! Het was wederom Wouter Jansen die goed voorbereidend werk van Rowan Bussing keuring afrondde.  Zo had De Lindt een comfortabele voorsprong te pakken maar moesten er nog ruim 80 minuten worden gespeeld.  GVV ’63 herstelde zich na deze vroege achterstand en rammelde meer en meer aan de poort.

Een licht duwtje werd zwaar bestraft met een strafschop voor GVV ’63. Het was de topscoorder Timon Hazewinkel die de aansluitingstreffer voor zin rekening nam. Na de strafschop kwam de wedstrijd meer in evenwicht maar 2-1 bleef het tot aan de rust.

In de tweede helft meteen een fel GVV ’63. Een bal op de binnenkant paal was al een eerste waarschuwing maar niet veel later was het toch weer gelijk.  Het was Richan Kreling die de ploegen weer in evenwicht bracht. Even leek het erop alsof GVV ’63 door ging drukken maar niets bleek minder waar

Zoals vorige week al te zien was zit het met de veerkracht bij Groote Lindt wel goed. De ploeg richtte zich op en trok de wedstrijd toch weer naar zich toe. De 3-2 kwam van de voet van Rowan Bussing en niet veel later waren er een aantal miraculeuze reddingen nodig om de 4-2 te voorkomen. Wederom een strafschop voor GVV ’63 leek de ploegen opnieuw in evenwicht te brengen. Deze werd echter hoog overgeschoten door Timon Hazewinkel.

De aanvallers van Groote Lindt bleven gevaarlijk. Eerste was er een misverstand tussen Donovan Carolus en Rowan Bussing anders had laatstgenoemde de 4-2 kunnen scoren en dezelfde Rowan Bussing kwam enkele centimeters te kort om de bal bij de eerste paal in te kunnen koppen.

Het was diep in blessuretijd toen Groote Lindt slim profiteerde van onachtzaamheid bij GVV ’63. Terwijl de keeper en de verdediging bezig waren om een muur te formeren werd de vrije trap snel genomen door Marcel van Berkel en verdween deze in de kruising. Luttele seconden later werd er afgefloten en zodoende reist Groote Lindt met een 4-2 voorsprong af naar Gameren waar volgende week de beslissing valt.

Lees meer over:

voetbal groote lindt
Deel dit bericht met je vrienden!