Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Handbaltrainer José Narvaez vindt nieuwe uitdaging van sv Conventus

19 mei 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben in José Narvaez een nieuwe trainer/coacht gevonden voor tenminste de komende twee seizoenen. Narvaez zal de leiding krijgen over damesselectie van de Zwijndrechtse vereniging, welke komend seizoen uitgebreid gaat worden door het volledige A-juniorenteam door te schuiven naar de senioren. Narvaez vervangt de huidige trainster Connie van den Hoorn, welke volgende maand na twee jaar afscheid van het team neemt.

Toen Conventus afgelopen januari te horen kreeg dat Connie van der Hoorn wilde stoppen als trainster/coach van de damesselectie, benaderde de vereniging direct Narvaez of hij nog een trainer wist voor de Zwijndrechtse dames. Narvaez is al jaren een gevestigde naam in de handbalwereld en trainde in het verleden al zowel de dames als de heren van Conventus.

“Op het moment van het telefoontje was ik net weg bij Snelwiek en bood direct mezelf aan,” legde Narvaez uit. “Het begon als een vriendendienst met de junioren, om te evalueren of er potentie in de groep zat. Dit zit er zeker, waarna de vraag kwam hoe de club het voor volgend seizoen het best aan kon pakken. Uiteindelijk werd er gekozen voor de optie dat het volledige juniorenteam aan de selectie toe zou worden gevoegd. Zo ontstaat er een brede en verjongde selectie, welke ik de komende twee jaar ga trainen. Sommige junioren kunnen direct de stap maken naar het eerste team, terwijl anderen misschien nog een jaartje in het tweede team moeten rijpen.”

Met de komst van Narvaez en de toevoeging van de junioren aan de senioren kan Conventus de damesselectie weer verder uitbouwen. Het was al enkele jaren geleden dat junioren voor het laatst de stap naar de senioren konden maken en de nieuwste lichting lijkt bovendien erg talentvol te zijn. Voor Narvaez is het dan ook de belangrijke rol weggelegd bij de ontwikkeling van de jonge handbalsters.

“Het zal een volledig nieuw team, fris team worden, waar voor mezelf als trainer en coach veel mogelijkheden liggen,” vervolgde Narvaez. “Komend seizoen hoop ik in de zaal te kunnen beginnen met de sterkst mogelijke groep, waarmee we in de middenmoot mee willen strijden. Een jaar later willen we echt in de top drie eindigen. Ik ben al met een trainingsprogramma bezig, zo hebben we voor augustus al een oefenwedstrijd gepland staan en heeft het team in september een driekamp. Ik heb ze al huiswerk mee gegeven voor de zomer!”

Lees meer over:

handbal conventus
Deel dit bericht met je vrienden!