Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Let's Celebrate Muay Thai

18 mei 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 17 mei organiseerde Sportschool Diamond Gym in samenwerking met De Muay Thai Bond Nederland (MTBN) een Jeugd, Nieuwelingen en C-klasse gala. Dit alles onder de noemer Let's Celebrate Muay Thai. Tijdens dit gala vonden ongeveer 30 partijen plaats van Jeugd- tot Nieuwelingen- en C- en B-klasse. Vechters uit heel Nederland waren afgereisd naar Zwijndrecht om deel te kunnen nemen. Uiteraard stonden veiligheid en sportiviteit voorop.

Let's Celebrate Muay Thai; op naar een veilig vechtsportklimaat
Sportscholen uit zowel heel Nederland als Europa kwamen naar Zwijndrecht om tegen elkaar te strijden. De dag begon met een aantal jeugdpartijen. Tijdens de jeugdpartijen was meedoen belangrijker dan winnen. De jeugd kon op deze manier op een leuke en sportieve wijze kennis maken met competitie en vechten in de ring. Uiteraard aangemoedigd door hun eigen supporters. Daarnaast vonden een aantal partijen uit de Nieuwelingen en C-klasse plaats. Diamond Gym en de MTBN stelden een veilig vechtsportklimaat boven alles. Dit hield in dat alle deelnemers uit de jeugd- en nieuwelingen partijen verplicht waren om te vechten met scheenbeschermers en bokskap om onnodige blessures zoveel mogelijk te voorkomen.

Muay Thai Bond Nederland
Om kwaliteit, veiligheid en sportiviteit te garanderen werd deze dag georganiseerd in samenwerking met de Muay Thai Bond Nederland. Onder andere de scheidsrechters, dokter en begeleiders waren aangesteld door de Bond waardoor eerlijke en veilige partijen gegarandeerd waren. Daarnaast stonden ook nu weer alle vrijwilligers klaar om te zorgen voor een gezellige en veilige dag voor iedereen vol interessante wedstrijden. 

Lees meer over:

vechtsport muay thai
Deel dit bericht met je vrienden!