Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Swinhove Groep en Stichting Philadelphia werken samen in leer- en werkproject

16 mei 2014

ZWIJNDRECHT - De zorginstellingen  De Swinhove Groep (ouderenzorg) en Stichting Philadelphia (o.a. cliënten met een achterstand op de reguliere arbeidsmarkt) zijn onlangs een nieuw samenwerkingsproject gestart. Dit project houdt in dat enkele leerlingen in een leer-en werktraject werkzaamheden verrichten in de ouderenzorg op de Swinhove Groep locatie De Lindonk in Zwijndrecht. 

Daartoe ondertekenden bestuurders van beide organisaties Desiree Sollewijn Gelpke (Swinhove Groep) en Corrie van Randwijk (Philadelphia) ondertekenden daartoe een samenwerkingsovereenkomst in Brasserie Plexat van De Lindonk, die onlangs schitterend is verbouwd. Daarbij waren de leerlingen die betrokken zijn in dit project ook aanwezig en met elkaar werden de eerste ervaringen uitgewisseld. 
 
Het project is een mooie uitdaging voor deze leerlingen, want zij hebben echt contact met de bewoners van de Swinhove Groep. Het werken met deze cliënten geeft hen veel voldoening. Eén van de leerlingen vertelde tijdens de bijeenkomst: “Ik vind het leuk om hier te werken, omdat ik de bewoners zie stralen als ik iets met hen doe. Dat is waar we het voor doen, een glimlach bij de mensen met wie we werken.”
 
Links op de foto Desiree Sollewijn Gelpke van de Swinhove Groep en rechts Corrie van Randwijk van Philadelphia.

Zie ook:

Lees meer over:

swinhove
Deel dit bericht met je vrienden!