Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Vanaf 2 juni parkeren met mobiele telefoon in Zwijndrecht

16 mei 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Vanaf maandag 2 juni is het in Zwijndrecht mogelijk om met de mobiele telefoon het parkeergeld te betalen. Op deze manier hoeft de parkeertijd niet meer van te voren worden bepaald. Men betaalt alleen voor de minuten die werkelijk zijn geparkeerd.

Met elk type mobiele telefoon kan parkeergeld worden betaald. Men dient zich hiervoor eenmalig te registreren bij een provider. Dit kan al thuis via de computer. Op de parkeerplaats aangekomen moet de parkeerder het zonenummer doorgeven waar de auto geparkeerd staat. Dit kan door te bellen, een sms te sturen of via een app van een provider. Het zonenummer is te vinden in de app en op de dichtstbijzijnde betaalautomaat.
 
Betalen bij automaat blijft mogelijk
Wie niet betaalt per mobiel, moet gebruik maken van de parkeerautomaten om te betalen voor het parkeren. In dat geval betaalt de automobilist vooraf en is het dus nodig om van tevoren in te schatten hoe lang de auto geparkeerd zal staan.
 
Campagne
De komende weken informeert de gemeente inwoners via een campagne. Hiervoor zet zij diverse middelen in, zoals flyers, een introductiefilm, berichten op de website en sandwichborden langs de weg. Op de website www.zwijndrecht.nl/parkeren is een overzicht te vinden van providers mobiel parkeren en zijn de stappen verder toegelicht. 

Lees meer over:

parkeren mobiel
Deel dit bericht met je vrienden!