Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Medisch Centrum opent bij Swinhove Groep

12 mei 2014

ZWIJNDRECHT - De eerder aangekondigde samenwerking tussen De Swinhove Groep en huisartsenpraktijk ‘Huisartsen onder één dak (HoeD)’ van Matthijs Broekman is van start. Deze bijzondere en intensieve manier van samenwerking biedt eenbetere zorgservice aan de groter wordende groep kwetsbare ouderen in de wijk.

Op zaterdag 10 mei was de feestelijke opening en stonden de deuren van het gloednieuwe Medisch Centrum Zonnehoed open om een kijkje te kunnen nemen in deze mooie praktijkruimte aan de Plantageweg 3b.
 
Veelzijdig aanbod
Niet alleen is er de huisartsenpraktijk van dokter Broekman en zijn enthousiaste assistentes en praktijkondersteuners, maar Medisch Centrum Zonnehoed biedt meer. Broekman:” Cesar therapeute Mariette Huijben behandelt klachten die veroorzaakt zijn door een verkeerde houding of verkeerd bewegen. Daarnaast behandelt podotherapeuteMonika van Bommelvoetklachten en er is zelfs een EHBO- en operatieruimte waar kleine ingrepen kunnen worden gedaan.” Ook is Broekman blij dat er op termijn een tweede huisarts zijn intrek neemt in de mooie praktijk.
 
Deskundigheid uitwisselen
Bestuurder Desiree Sollewijn Gelpke van de Swinhove Groep ziet de samenwerking met Medisch Centrum Zonnehoed met veel vertrouwen tegemoet. Sollewijn Gelpke: ”De zorg voor de groter wordende groep ouderen in de wijk vind ik belangrijk. Bewoners moeten plezierig in hun wijk kunnen leven. Door kennis met Medisch Centrum Zonnehoed uit te wisselen én te bundelen kunnen wij onze cliënten nóg beter en sneller helpen. Daarnaast is er structureel overleg met de ouderengeneeskundigen van de Swinhove Groep. Wij zijn er heel erg blij mee!”
 
De open dag werd leuk, boeiend en soms zelfs spectaculair voor jong en oud. De brandweer was aanwezig, en zijn Lotus slachtoffers, AED gebruik, springkussen, informatie over thuiszorg, vele kraampjes en brasserie De Heerlijkheid van de Swinhove Groep was natuurlijk open voor een heerlijke kop koffie met gebak of een lekkere lunch. Verder kon men bij de Swinhove Groep een fitheidstest afleggen en kon men zich laten informeren over mooie huurwoningen voor ouderen. 
 

Lees meer over:

plantageweg swinhove
Deel dit bericht met je vrienden!