Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Burgemeester Dominic Schrijer bezoekt Scouting Panoord

12 mei 2014

ZWIJNDRECHT - Afgelopen  zaterdag heeft de burgemeester van Zwijndrecht, Dominic Schrijer een bezoek gebracht aan Scouting Panoord. Het bezoek stond in het kader van een eerste kennismaking met de Scoutingvereniging Panoord aan het Groot Karreveld te Zwijndrecht op sportpark Bakestein. Het feit dat de burgemeester vroeger ook als scout actief is geweest gaf het bezoek een extra leuk tintje.

Als eerste was er een gesprek met de voorzitter Roger Orth en de gebouwbeheerder Wim Stam Hiermee heeft de burgemeester een goede indruk gekregen van de vereniging en haar activiteiten. Tijdens zijn bezoek waren er ook diverse scoutingonderdelen bezig met hun wekelijkse opkomst, waarbij de burgemeester kon zien hoe er met touw en hout tafels werden gemaakt, en at hij mee met het onderdeel dat op dat moment frikadellen aan het roosteren was op een kampvuur. In het clubhuis (de voormalige manege) werd de burgemeester rondgeleid door de diverse ruimtes en daarna over het buitenterrein, een omheind gebied van grasvelden, een kampvuurkuil, een uitkijktoren en een avonturenterrein.
Hij was onder  de indruk van het terrein en de manier waarop het door Scoutingvereniging Panoord is opgeknapt en wordt beheert. Hierbij werd ook aangegeven dat het gebouw ook voor andere beschikbaar is, en daar door muziekverenigingen Celebration en Het Geklank des Konings gebruik van wordt gemaakt. Het terrein wordt o.a. gebruikt voor Van Drimmelen Bouwstad en Forever Fun. Maar bijvoorbeeld ook de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) organiseerde vorige week een natuursportdag voor de kinderen op de buitenschoolse opvang in de vakantie op het terrein van Panoord. 
 
Zowel de burgemeester als Scouting Panoord kunnen terugkijken op een geslaagd bezoek en na afloop is er nog een groepsfoto gemaakt van de burgemeester met de aanwezige scoutingleden.  
 
Deel dit bericht met je vrienden!