Eindsprint korfballers sv Conventus onvoldoende voor de overwinning

12 mei 2014

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus zijn er afgelopen weekend net niet in geslaagd om op eigen veld het Haagse Dubbel Zes te verslaan. Het team van coach Paul Meijer vocht zich in het laatste deel op inzet terug, maar kwam uiteindelijk één punt tekort voor een gelijkspel.

De wedstrijd vond plaats onder barre weersomstandigheden, waar regen en harde wind een ongewenste hoofdrol speelden op het Zwijndrechtse veld. Door deze weersomstandigheden kwam het scorebord voor rust niet verder dan 3 – 3. Vooral de manier waarop Conventus speelde gaf het team een goed gevoel voor de tweede helft.

Ook in de tweede helft bleven beide teams aan elkaar gewaagd, maar bij een 5 – 5 stand stopte het scorende vermogen bij Conventus, waar Dubbel Zes wel bleef scoren. De Haagse tegenstander kon zo uitlopen tot een 5 – 9 voorsprong, waarmee Conventus’ kans op de overwinning erg klein werd. De Zwijndrechtse spelers lieten hun hoofd echter niet handen en bleven knokken voor de overwinning. Het team slaagde er in om een eindsprint te maken, waarmee het gat aanzienlijk verkleind kon worden, maar met een 8 – 9 eindstand kwam Conventus net tekort.

Volgende week staat er een bijzonder belangrijke wedstrijd op het programma, dan is mededegradatiekandidaat Velox de tegenstander.