Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Atlas Copco plant 600 hectaren bos in Burkina Faso

8 mei 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De actie “VSD for life” van Atlas Copco heeft een bos van 250.000 bomen met een oppervlakte van 600 hectaren opgeleverd. Atlas Copco doneerde de bomen aan WeForest, een vereniging zonder winstoogmerk, voor hun herbebossingsproject in Burkina Faso. De actie is onderdeel van een wereldwijde verkoopcampagne, opgezet om de verkoop van toerengeregelde energie-efficiënte “VSD”compressoren te stimuleren. De resultaten van deze campagne hebben de verwachtingen ver overtroffen en Atlas Copco doen besluiten om de actie te verlengen tot het einde van dit jaar.

Met de “VSD for life”campagne wil Atlas Copco niet alleen de verkoop van zijn meest energie-efficiënte type compressor stimuleren, maar ook onderstrepen dat duurzaamheid in het DNA zit van Atlas Copco.  Bert Derom, Vice-President Marketing van de divisie Industrial Air in België licht toe: “ Onze donaties ondersteunen WeForest bij de herbebossing in Burkina Faso en tevens draagt de verkoop van de toerengeregelde machines wereldwijd bij aan groenere en duurzame fabrieken van onze klanten”.

Campagne verlengd tot eind van het jaar
Atlas Copco heeft besloten om de succesvolle campagne te verlengen tot eind 2014. De campagne loopt voor de serie toerengeregelde schroefcompressoren, type GA VSD+ tot 90 kW. Voor elke verkochte kilowatt uit deze reeks doneert Atlas Copco een boom aan WeForest.  Klanten ontvangen een elektronisch certificaat voor hun bijdrage en elke deelnemende machine wordt voorzien van een actiesticker.

Klanten besparen energie, Burkina Faso wint bomen
De gedoneerde 250.000 bomen en de nog komende donaties maken deel uit van de “Great Green Wall”, een project voor herbeplanting van de oorspronkelijke bebossing die het oprukken van de woestijn moet tegengaan en die de biodiversiteit verbetert.  Daarnaast bevordert de aanplanting van het nieuwe bos een duurzame lokale economie en betekent het bos een verbetering voor de positie van de lokale boeren en hun families.
WeForest is een internationale, non politieke organisatie zonder winstoogmerk met activiteiten in meer dan 12 landen.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!