Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Zwijndrechtse leerlingen in actie voor een schone stad

8 mei 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Van woensdag 14 mei tot en met woensdag 21 mei is het Zwijndrecht Schoon. Dit jaar geeft de jeugd het goede voorbeeld. Samen met de gemeente gaan leerlingen van het basisonderwijs de strijd aan met zwerfafval. De actie gaat van start in de wijk Noord en op donderdag 15 mei verzorgt wethouder Henk Mirck de officiële aftrap op de Margrietschool.

Zwijndrecht Noord schoon maken én houden, dat is de missie van Zwijndrecht Schoon. Het hele jaar door zijn een groeiend aantal Zwijndrechtenaren al druk bezig met het aanpakken van zwerfafval maar zij kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Basisschool De Dolfijn, de Margrietschool en de Hellenbroekschool gaan deze zwerfafvalpakkers een handje helpen. De leerlingen krijgen voorlichting over afval scheiden, gaan creatief aan de slag met restafval en steken natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen tijdens diverse opruimacties in Noord.

Verspreid over de week gaan de kinderen aan de slag om de wijk schoon te maken en inwoners te laten zien dat zwerfafval opruimen heel normaal is. Met zelfgemaakte posters worden de acties aangekondigd. Op donderdag 15 mei verzorgt wethouder Henk Mirck de officiële aftrap van Zwijndrecht Schoon op de Margrietschool. Samen met 40 leerlingen gaat de wethouder aan de slag om de Schildersbuurt vrij te maken van rondslingerend vuil.

Zwijndrecht Schoon wordt gecoördineerd door de gemeente Zwijndrecht en Duurzaamheidscentrum Weizigt. Weizigt stelt afvalgrijpers beschikbaar. Het Buurt Service Team en HVC ondersteunen de acties van het onderwijs met een reinigingswagen en de Glutton, een afvalzuiger.

Zie ook:

Lees meer over:

HVC schoon margrietschool
Deel dit bericht met je vrienden!