Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Groote Lindt wint en brengt de spanning in de 3e periode terug!

5 mei 2014

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag heeft Groote Lindt dik verdiend de directe concurrent, VVAC, om de derde periode met 2-0 verslagen.  Hiermee was de ploeg van trainer Miguel Munoz nog mild voor de gasten uit Ottoland. 

Een gretig Groote Lindt nam direct het initiatief en liet zo merken dat het voor haar laatste kans op de nacompetitie wilde gaan. Daar waar VVAC aan één punt voldoende had om zich te verzekeren van het toetje was De Lindt alleen gebaat bij een overwinning. Het spel in de eerste helft werd met name door Groote Lindt gedicteerd.  Een mooie combinatie door het midden leverde bijna de 1-0 op maar het schot van Danny Bos miste kracht en precisie. VVAC kon geen vuist maken maar was wel dicht bij de openingstreffer. Een fraaie omhaal kon door doelman Ronald Rijckevorst met een reflex tot corner worden verwerkt. Daarna was het weer de beurt aan Groote Lindt. Een onterecht vlagsignaal werd overgenomen door de scheidsrechter van dienst en voorkwam een levensgrote kans voor De Lindt. Even later kreeg Kevin de Deugd wel vrije doortocht. De bal kon via de kluts worden meegenomen maar de keeper van VVAC bracht redding. Het was al tegen de rust toen van aanvoerder Steven Kramer een mooie steekpass kwam. Ditmaal was Kevin de Deugd trefzeker en was de 1-0 een feit. De organisatie was verdwenen bij VVAC en in een mum van tijd een kopie van de 1-0 ware het niet dat de afronding van Kevin de Deugd nog veel fraaier was. De bal verdween in de kruising en zo stond het dus heel snel 2-0. En indien de keeper van VVAC niet een prachtige redding in huis had gehad op de geplaatste bal van Wesley de Snoo had het voor rust nog 3-0 geworden! 
In de tweede helft probeerde VVAC het wel maar gevaarlijk werd het niet. Groote Lindt bleef de gevaarlijkste ploeg. Een combinatie over de linkerkant betekende de 3-0 zo dacht iedereen. Echter na overleg tussen grensrechter en scheidsrechter werd de goal alsnog afgekeurd! Even veerde VVAC op maar het kwam niet verder dan wat corners en afstandsschoten. Een nieuwe doorbraak van Kevin de Deugd leek wederom ten onrechte worden afgevlagd echter deze keer liet de leidsman terecht doorspelen. Het leverde bijna de 3-0 op maar het vizier van de aanvaller stond deze keer helaas iets teveel naar rechts. Na de nodige wisselingen aan Groote Lindt – zijde waren er nieuwe mogelijkheden op het uitbreiden van de score. De grootste kans was voor Rowan Bussing. Zijn poging ging helaas net over. Het lijkt een nieuwe trend te zijn maar er werd wederom veel blessuretijd bijgetrokken en het was dan ook al na 16:30 toen de scheidsrechter voor het einde floot. 
De 2-0 overwinning betekent dat de spanning in de derde periode volledig terug is. Vier ploegen (VVAC, EBOH, Herovina en Groote Lindt) komen nog in aanmerking maar VVAC is de enige ploeg die het in eigen hand heeft. Bij winst tegen EBOH gaan zij de nacompetitie spelen maar in theorie kunnen 3 andere ploegen bij verlies van VVAC ook nog volledig gelijk eindigen (zowel op punten als op doelsaldo). Weet VVAC niet van EBOH te winnen dan verzekerd Groote Lindt, mits het zelf bij Ameide wint, zich van de toegift.  De spanning in 3C is dus om te snijden. Dit geldt zowel voor de periodetitel als om de p/d-plaats onderin. Het laatste speelweekend brengt dus de beslissingen! 

Lees meer over:

groote lindt VVAC gewonnen
Deel dit bericht met je vrienden!