Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Handbalheren sv Conventus knokken zich in de tweede helft voorbij Foreholte

5 mei 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De handbalheren hebben afgelopen weekend op eigen veld een verrassende overwinning gepakt op de nummer drie in het kampioenschap. Het team stond met rust nog drie punten achter, maar knokte zich in de tweede helft sterk terug. Bij de handbaldames was precies het tegenovergestelde het geval, ze kwamen uiteindelijk twee punten tekort op tegenstander Hermes.

Ondanks dat Conventus in het kampioenschap vier punten achterstand had op Foreholte, bleken beide teams in de openingsfase van de wedstrijd erg aan elkaar te zijn gewaagd. Uiteindelijk zou de tegenstander toch langzaam uitlopen tot een 10 – 13 ruststand. In de tweede helft begon met name de verdediging van Conventus beter te werken, terwijl keeper Leo Biesbroek een belangrijke rol speelde door veel ballen te pakken. Hierdoor kwam Foreholte nauwelijks tot scoren, waar de thuisclub dit wel bleef doen. Op deze manier kon Conventus langszij komen en zelfs een kleine voorsprong nemen. Na 60 minuten speeltijd stond er zelfs een 21 – 19 overwinning op het scorebord.

Het eerste damesteam kreeg Hermes op bezoek, normaal gesproken een team dat erg gewaagd is aan de Zwijndrechtse selectie. Conventus miste echter toonaangevende speelsters Chantal Klootwijk en Suzan van Middelkoop, wiens plaatsen in werden genomen door enkele jeugdspeelsters, welke net daarvoor zelf al een zware wedstrijd hadden gespeeld. Desondanks kwam Conventus goed uit de startblokken, waarbij vooral Lindsey van Toorn bijzonder doeltreffend bleek te zijn. Het team werkte gestaag aan een voorsprong en na een 7 – 4 ruststand kwam het team van coach Connie van der Hoorn in de tweede helft zelfs op 10 – 7. Vanaf dat moment begon de vermoeidheid echter langzaam de overhand te krijgen, zeker bij de jeugdspeelsters die al een wedstrijd hadden gespeeld, waardoor zowel de aanval als de verdediging verslapten. Dit gaf Hermes de kans om terug te komen en met 12 – 14 van Conventus te winnen.

De tweede teams konden zondag eveneens geen punten pakken. Het tweede herenteam verloor van Atomium ’61 met 28 – 13, terwijl Venture met 11 – 6 te sterk was voor Conventus Dames 2.

Foto: Patrick Straver.

Lees meer over:

handbal conventus
Deel dit bericht met je vrienden!