Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Certificaten voor deelnemers computercursus Het Badhuis

5 mei 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Vrijdagmorgen 2 mei was het feest in het Badhuis. Mensen komen binnen druppelen, begroeten elkaar hartelijk, lachende gezichten. Er hangt een gezellige sfeer en de koffie met vlaai onderstreept dit nog eens fijntjes.

Elf weken geleden waren deze mensen voor het eerst in Het Badhuis. De meesten kenden elkaar nog niet, maar ze kwamen allemaal voor hetzelfde doel: de informatiebijeenkomst over de op handen zijnde computercursus.

Op 28 februari ging de cursus van start. De meeste deelnemers waren reeds in bezit van een computer, maar onwetendheid had hen angstig gemaakt er uit te halen wat erin zat. En daar was het de cursus juist om te doen geweest.

Het besturingssysteem werd behandeld, een tekstverwerker, een tekenprogramma, het internet en ook het e-mailen kwam aan bod. In alle rust konden de deelnemers op hun eigen computer meedoen met de demonstratie op het grote scherm. Twee docenten liepen langs voor extra hulp en om soms dat extra duwtje in de rug te geven. Een veelgehoorde opmerking was dan “durf te klikken” en zo werd de naam van de cursus geboren: “Durf te Klikken 1”.

Naarmate het einde van de cursus naderde, kwamen er steeds meer verzoeken voor een vervolgcursus. In het najaar (oktober/november) van 2014 zal er daarom een vervolgcursus starten met, u raadt het al, de naam “Durf te klikken 2”.

Voor hen die na het lezen van dit stukje, ook interesse hebben gekregen in deze cursus: direct na de zomervakantie, begin september, zal hij nogmaals gegeven worden.  De cursus omvat 10 lessen en bij betaling ineens bedragen de kosten € 60,-. Dit is inclusief koffie/thee en certificaat. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar badhuis@oudekerkzwijndrecht.nl of door tijdens de openingstijden even langs te komen aan de Prins Hendrikstraat 2.

 Zeven van de tien deelnemers van de computercursus ‘Durf-te-klikken 1” ontvingen van Peter, coördinator van het Badhuis, hun welverdiende certificaat. De andere drie deelnemers konden helaas niet aanwezig zijn en zullen de laatste les en hun certificaat op een ander moment in ontvangst komen nemen.

Bijschrift foto:
Peter Huijser (links) met de eerste lichting deelnemers van de computercursus “Durf te Klikken 1”

Lees meer over:

badhuis computercursus
Deel dit bericht met je vrienden!