Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Honkballers tweemaal onderuit tegen Orioles

4 mei 2014

 

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse honkballers hebben het afgelopen weekend tegen de ongeslagen koploper Orioles twee keer kansloos verloren. Net als de week daarvoor tegen Twins werd duidelijk dat Zwijndrecht aanvallend te veel moeite heeft tegen de topteams uit de Overgangsklasse.

Tegen Orioles maakte de nieuwe aanwinst van Zwijndrecht, werper Leyton White, zijn debuut in een thuiswedstrijd. Hij startte ongelukkig, want twee veldfouten van zijn velders leverden in de eerste inning direct een 0-4 achterstand op.

 Layton White maakt zijn debuut op  de thuisbasis afgelopen zaterdag

 

Daarna hield hij Orioles keurig in toom, maar doordat Zwijndrecht aanvallend geen enkele vuist kon maken, was er eigenlijk nooit dreiging voor Orioles. Toen in de zesde inning een veldfout weer twee runs voor Orioles opleverden, was de wedstrijd gespeeld. In de laatste slagbeurten sloeg Orioles op relief werper Mike Broer nog flink toe, waardoor een 0-10 eindstand werd bereikt.

Amir Nahim Daou moest zich op het 1e honk strekken om bij de bal te komen

Zondag in Bergschenhoek was er veel meer sprake van een wedstrijd. Derrick Isenia handhaafde zich uitstekend op de Zwijndrechtse werpheuvel en er werd aanvallend beter gespeeld. Ondanks dat Zwijndrecht meer hits sloeg dan Orioles ging ook deze wedstrijd met 5-1 verloren.

Komend weekend ontvangt Zwijndrecht Euro Stars, een ploeg waar punten tegen behaald moet worden. Zaterdag wordt in Capelle aan den IJssel gespeeld en zondag om 14.00 uur op Bakestein.

De softbaldames van Zwijndrecht, trotse koploper in de eerste klasse, waren het weekend vrij. Zondag wacht hen een uitwedstrijd in Bergschenhoek tegen Orioles.

 

Deel dit bericht met je vrienden!