woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Woonkracht10 kiest voor betaalbaar wonen

28 april 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Beperkte huurverhoging voor huurders met een huishoudinkomen tot € 43.602,-. Zoals ieder jaar ontvangen huurders een huurverhoging. Woonkracht10 heeft besloten dit jaar de huren voor huurders met een huishoudinkomen tot € 43.602,- met 2,5% te verhogen. Dit percentage is gelijk aan de inflatie en betekent dat er geen extra huurverhoging komt. Huurders met een huishoudinkomen boven € 43.602,- ontvangen een huurverhoging van 6,5%.
 
De Tweede kamer heeft in 2013 besloten dat corporaties de huren extra mogen verhogen, bovenop de inflatievolgende huurverhoging. Woonkracht10 wil de lagere inkomens en middeninkomens tot € 43.602,- niet te zwaar belasten en kiest bewust voor geen extra huurverhoging bovenop de inflatie. “Wij willen de overheidslasten niet op de schouders van onze huurders leggen, die het al zwaar genoeg hebben”, zegt bestuursvoorzitter Ben Meijering. Ruim 80% van onze huurders valt onder deze inkomensgrens.
 
Pijnlijke keuzes
Om de huren voor de bewoners met de laagste inkomens beperkt te kunnen laten stijgen snijdt Woonkracht10 diep in het eigen vlees. Vestigingen gaan volgend jaar sluiten en de eigen organisatie slankt fors af. Pijnlijke, maar bewuste keuzes, om er voor te zorgen dat huurwoningen betaalbaar blijven voor mensen met een beperkt budget. Huurders met een huishoudinkomen boven de € 43.602,- ontvangen conform de mogelijkheden van het overheidsbeleid wel een extra huurverhoging. “Dat is best pittig”, aldus Meijering, “maar wij moeten scherpe keuzes maken en zij behoren niet tot de primaire doelgroep van Woonkracht10”.
 
Dit jaar ontvangen alle huurders van Woonkracht10 vóór 1 juni een brief met de nieuwe huurprijs.

Zie ook:

Lees meer over:

wonen huurprijs
Deel dit bericht met je vrienden!