woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Sportieve koningsspelen PCOAZ scholen

28 april 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Als mooie aanloop op de vrijdag voor Koningsdag hebben alle PCOAZ basisschoolleerlingen op hun eigen school met elkaar kunnen genieten van een gezellig en vooral sportief oranjefeest met Koningsspelen.

De leerlingen startten in de klas waar een lekker Koningsontbijt geserveerd werd. Daarna deden zoveel mogelijk deelnemers mee aan de landelijke wereldrecordpoging om de spieren op te warmen op het vrolijke liedje ‘Doe de Kanga’.

Veel kinderen droegen natuurlijk hun oranje Koningsspelen t-shirt van vorig jaar. Dit jaar kregen alle kinderen een oranje ‘tjoep’, die je kunt dragen als hoofdband, haarband of polsband en waarmee je dus nog beter kunt sporten.

Op de Margrietschool werden na het dansen allerlei spelletjes gedaan die allemaal met een sport te maken hebben. Zo deed de bovenbouw triathlon, hockey, rode loper race en korfbal, terwijl de jonge kinderen meededen met hoogspringen, duiken (snoepje happen), tennis en voetbal.

De leerlingen van De Kim deden sportieve spellen in De Develhal. In de Walburghal sportten een deel van de kinderen van de Impuls. Een ander deel deed verschillende zwem- en waterpoloactiviteiten in zwembad De Hoge Devel.

Op De Notenbalk waren groepjes gevormd met kinderen van alle groepen door elkaar en zo legden zij samen een spelletjescircuit af. Tijdens een vossenjacht op De Rank in Heerjansdam deden de kinderen allerlei opdrachten. Op de Julianaschool was een goed doel gekoppeld aan de activiteiten, namelijk Simavi.

Altijd fijn en leuk om te zien is dat er zoveel ouders en soms ook opa’s en oma’s betrokken zijn en helpen om er een mooie dag van te maken, zo wordt een bijzondere schooldag samen beleefd. Soms misschien moe maar zeker voldaan kregen alle kinderen een certificaat en een sportpaspoortje mee naar huis waarmee ze gestimuleerd worden ook na de Koningsspelen lekker te blijven sporten en bewegen.

 

Zie ook:

Lees meer over:

sporthal pcoaz
Deel dit bericht met je vrienden!