Friday 24 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Aanhouding in verband met woninginbraak Heerjansdam na achtervolging gestolen auto

16 april 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Een 42-jarige man uit Den Haag is dinsdagmorgen aangehouden nadat hij in een gestolen auto werd gesignaleerd op de A16. Op de A20 reed hij na een achtervolging de vangrail in.

Rond 5.30 uur reed de man langs een ANPR camera. ANPR, wat staat voor Automatic NumberPlate Recognition, is een systeem waarin kentekens staan van gestolen voertuigen of voertuigen waarvan de op naam gestelde nog een vonnis open heeft staan. De auto waarin de man deze morgen reed, was in de nacht van 11 op 12 april weggenomen bij een woninginbraak in Heerjansdam.

Vanmorgen werd de auto op zijn route tussen de Hoekse Waard en Rotterdam 'gezien' door een ANPR camera. Agenten van de Verkeerspolitie gingen er direct op af. Toen de agenten op de A20 de auto met meerdere eenheden insloten om het naar de afrit Schieplein te begeleiden, ging de auto er vandoor. Vervolgens heeft er een korte achtervolging plaatsgevonden waarbij de bestuurder diverse malen heeft geprobeerd om de agenten van de weg te drukken. Dit gebeurde met hoge snelheden. Vervolgens is de gestolen auto bij de afrit naar de Spaanse Polder in een slip geraakt en tegen de vangrail aangereden. De bestuurder is weggerend in de richting van het industrieterrein de Spaanse Polder, waar hij door andere agenten is aangehouden.

In de auto lagen diverse goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

Lees meer over:

heerjansdam anpr
Deel dit bericht met je vrienden!