dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Geslaagde sponsorloop bij Albatros

14 april 2014

ZWIJNDRECHT - De Jubileum Sponsorloop van de korfbalvereniging Albatros is afgelopen zaterdag een groot succes geworden. De 55 lopers in de leeftijd van 5 tot en met 20 jaar liepen maar liefst € 1.780,18 bij elkaar.

Dit geld zal gebruikt gaan worden voor de activiteiten tijdens de jubileumviering in het weekend van 29 tot en met 31 mei. 
Sommige jeugdleden zijn langs de deuren in de wijk gegaan om geld te vragen voor hun inspanning,  anderen gingen in de laatste uren voor aanvang van de sponsorloop nog langs alle aanwezigen  in de kantine. Voor de beste lopers per leeftijdscategorie was er een prijs te winnen en er was zelfs een jubileumtenue voor eerste teamspeler Stefan den Hoed en A1-aanvoerder Youri Fortuin die het hoogste bedrag aan sponsorgeld binnen haalden. Al met al werd het een gezellige happening op het Albatrosveld, gesteund door het mooie weer.
 
Natuurlijk werd er eerder op de dag ook nog gewoon gekorfbald. In de ochtenduren waren de F-teams van Albatros weer goed op dreef. F1 won met 2-21, F2 met 15-3 en F4 met 6-1. Ook C1, C2 en C3 wonnen hun wedstrijd terwijl er ook de eerste winst was voor D1 in de 1e klasse: 5-6 bij ACKC D1. Ook B3 en B4 wonnen weer eens met respectievelijk 9-10 en 3-6 tegen PKC/Hagero B6 en B7.
 
Albatros A1 kreeg met 23-7 klop van DeetosSnel A1, maar A2 trok bij IJsselvogels A2 wel aan het langste eind: 8-10. 
Bij de senioren was er winst voor het 3e, 4e, 5e en 8e. De winst van het tweede team betekende een gigastap in de richting van het kampioenschap. Op het winderige veld in Moordrecht werd het geen doelpuntenfestijn, maar Albatros had wel een minimale voorsprong bij rust: 3-4. In de tweede helft kwam IJsselvogels langszij, maar bleef Albatros prima rebounden. Bij 6-6 benutte Albatros twee afvangkansen en haalde uiteindelijk de verdiende overwinning met 7-9 binnen. Albatros is nu vijf punten los van de nummer twee en kan de titel dus nauwelijks meer ontgaan.
 
Albatros 1, de laatste weken super op dreef met goede resultaten tegen de koplopers, kon tegen IJsselvogels geen vuist maken. Albatros was geen schim van de ploeg van de afgelopen wedstrijden en het team van Karim Ratoube keek al na vijf minuten tegen een 4-0 achterstand aan. Bij rust hing Albatros er nog aan mede dankzij vier damesdoelpunten (10-8), maar in de tweede helft scoorde Albatros een kwartier lang niet en twee gemiste strafworpen droegen ook niet bij aan een goed resultaat. Een kleine opleving in de laatste vijf minuten leverde nog een acceptabele eindstand op: 15-13.
Komend weekend een druk thuisprogramma met 19 thuiswedstrijden. A1 speelt om 13.00 uur de belangrijke wedstrijd tegen RWA A1 en kan de twee punten hard gebruiken. Albatros 2  speelt tegen Nieuwerkerk 4 en het 1e ontmoet Die Haghe om 16.00 uur. 
 
Deel dit bericht met je vrienden!