zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Snel groeiende korfbaljeugd sv Conventus beloond door de korfbalbond

14 april 2014

ZWIJNDRECHT - Waar landelijk de interesse van jeugd in teamsporten afneemt, slaagt sv Conventus erin om steeds meer kinderen aan een teamsport te binden. Deze opvallende groei is ook de Nederlandse korfbalbond, het KNKV, niet ontgaan, welke de vereniging hiervoor dan ook beloont met twee exclusieve clinics van ware sterren uit de korfbalwereld.

De korfbaljeugdtak van sv Conventus is het afgelopen seizoen al met meer dan 10% gegroeid, wat het KNKV beloont met twee clinics. De jeugd en de jeugdtrainers van de club krijgen op 15 april de clinic ‘Verdedigen’ van Jan de Jager, hoofdtrainer van de twee weken geleden ontkroonde landskampioen in de zaal, Korfbalvereniging PKC. In september zal Conventus ook nog worden bezocht door oud-international Leon Simons voor een clinic met als thema ‘Rebound’. De clinics werden aan de club overhandigd in de vorm van twee korfballen, welke aangeboden voor dhr. Groeneveld.

Ondanks de sterke groei van de jeugdtak van de hand- en korfbalvereniging blijft Conventus op zoek naar nieuwe jeugdleden. Basisschoolkinderen kunnen de hand- en korfbalsport al in de komende sportweek van de gemeente Zwijndrecht proberen. In samenwerking met de Toppies kunnen kinderen op 23 april speciale kennismakingsclinics volgen. Kinderen van 3 tot 6 jaar zijn op 23 april van 15:00 tot 16:00 uur van welkom op sportcomplex Develstein, terwijl kinderen uit alle overige leeftijdscategorieën van 16:00 tot 17:00 uur van harte welkom zijn.

Kun je niet bij de speciale kennismakingsclinics aanwezig zijn? Om de hand- en korfbalsport goed te leren kennen kun je 3x gratis meetrainen! Voor meer informatie, zie www.svconventus.nl.

Lees meer over:

jeugd sv conventus korfbalbond
Deel dit bericht met je vrienden!