zaterdag 29 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Polder 'Hooge Nesse' ontwikkelt zich inmiddels tot aantrekkelijk natuurgebied

8 april 2014

ZWIJNDRECHT - De polder Hooge Nesse heeft zich de afgelopen jaren omgevormd van een slib- en gronddepot tot een aantrekkelijk natuurgebied. Het Project Gebiedsontwikkeling Hooge Nesse is er om het gebied nog aantrekkelijker te maken voor spelen, bewegen, duurzaamheid en educatie.

Polder de Hooge Nesse De Hooge Nesse was eerst landbouwpolder en daarna slib- en gronddepot. Het terrein van 72 hectare ligt tussen de Oude Maas en de Lindtsedijk bij Zwijndrecht. In september 2012 is het eigendom van de Hooge Nesse overgedragen van de gemeente Rotterdam aan het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde. De gemeente Zwijndrecht is hierdoor mede-eigenaar van de polder geworden. G.Z-H beheert de Hooge Nesse, dat zich heeft ontwikkeld tot een aantrekkelijk natuurgebied.

“Groen doet goed” en “Bewegen in het Groen” De gemeente Zwijndrecht en het schap willen duurzaamheid en een gezonde leefstijl bevorderen. Bijvoorbeeld door te zorgen dat meer kinderen de natuur opzoeken en meer mensen gaan bewegen in het groen. Daarom zijn twee werkprogramma’s ontwikkeld: “Groen doet Goed” en “Bewegen in het Groen”, waarbij natuurorganisaties als het IVN, provincie Zuid-Holland, Sportservice Zuid-Holland, JSO en anderen betrokken zijn.

Krachtig netwerk Het schap en de gemeente Zwijndrecht zoeken de samenwerking met (lokale) partijen uit onderwijs, sport, recreatie, natuur, openbare inrichting, zorg en welzijn, media en het bedrijfsleven om tot een breed gedragen plan voor de gebiedsontwikkeling te komen.

Deel dit bericht met je vrienden!