woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Wethouder Elbert Vissers onthult Informatieborden Binnenvaart

3 april 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - In Zwijndrecht staan sinds kort informatieve borden over de binnenvaart. Deze zijn te vinden langs de toegangswegen naar Zwijndrecht, op het Veerplein en in het Noordpark.
 
De borden langs de toegangswegen laten een foto zien van Zwijndrecht aan de Oude Maas met de tekst ‘Thuishaven van de binnenvaart’. Ze zijn te vinden bij de Bootjessteeg, Brugweg, Geerweg, Laan van Walburg, Pieter Zeemanstraat en Plantageweg. Op het Veerplein en in het Noordpark staan andere borden die uitgebreide informatie geven over de binnenvaart, goederenvervoer over water en werken in de binnenvaart. Het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) vervaardigde alle borden in samenwerking met het Onderwijscentrum Binnenvaart.
 
Binnenvaartvriendelijke gemeente
Initiatiefnemer wethouder Elbert Vissers (Economie) is blij met de informatie. “De meeste binnenvaartondernemers in Nederland hebben Zwijndrecht als hun domicilie (thuishaven) gekozen. Wij profileren ons als binnenvaartvriendelijke gemeente. Dat laten we op diverse manieren zien. We zijn in het najaar op 3 oktober ook gastheer tijdens het congres van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens.”
 
Langs het water
De informatieborden met uitleg over de binnenvaart staan al op zo’n twintig plaatsen in Nederland. Er is gekozen voor plekken waar doorgaans veel mensen geïnteresseerd staan te kijken naar het water en de schepen die voorbij varen. De borden zijn per tweetal geplaatst, zodat er aan weerszijden een afbeelding getoond wordt. Op het ene bord informatie over het uitgebreide vaarwegennet en welke schepen de vloot rijk is. Het andere bord geeft informatie over werken in de binnenvaart, gecombineerd met algemene binnenvaartinformatie onder het motto: ‘Vervoer over water, natuurlijk beter’. De informatie is ondersteund door sprekend beeldmateriaal en is interactief gemaakt middels de smartphone applicaties ‘QR code’ en ‘Layar’. Door de borden te scannen met de smartphone krijgen passanten op hun scherm verwijzingen naar diverse websites en filmpjes.

Deel dit bericht met je vrienden!