woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Softbalsters HSV Zwijndrecht beginnen de competitie.

2 april 2014

ZWIJNDRECHT - A.s. Zondag (6 april). Start het 1e dames softbal team (DSB 1) van HSV Zwijndrecht met een thuisdubbel aan de competitie in de 1e klasse B tegen Sparks 2 uit Haarlem.

Zwijndrecht komt voor het vierde jaar uit in de 1e klasse van de Nederlandse softbal competitie. Hierin zullen de volgende tegenstanders moeten worden bestreden: Birds (Zoetermeer), Hoofddorp Pioniers (Hoofddorp), Neptunus (Rotterdam), Orioles (Bergschenhoek), Sparks 2 (Haarlem) en ten slotte overgangsklasse-degradant Storks (Kijkduin). Vorig seizoen behaalde Zwijndrecht, als gedeelde nummer 2,  de promotie/degradatie wedstrijd om een plaats in de overgangsklasse. Daarin werd helaas een nederlaag geleden tegen Euro Stars.

Onder leiding van de twee ervaren coaches Rob van der Linden (54) en Michael Zwitzer (44) hoopt de 13 koppige selectie wederom hoge ogen te gaan gooien dit seizoen. De dames zullen er alles aan doen om bovenin de promotiepoule van de eerste klasse mee te draaien. Uiteraard staat ook voor komend seizoen het uitstralen en hebben van spelplezier en het opereren als een hechte groep die elkaar steunt en helpt op goede en minder goede momenten, weer hoog in het vaandel.

Met nieuwkomers Michelle Bruijn (Caribe), Chantal Fehling (Schiedam), Kyra van Genderen (Islanders), Claudia Kranendonk (Gryphons) en de van het tweede team overgehevelde Dayenne Sluijter is de spelersgroep aanzienlijk verjongd. Coach Rob van der Linden, die de selectie van het eerste softbalteam van HSV Zwijndrecht al eerder onder zijn hoede had en daarmee zeer succesvol was,  keert na ongeveer 15 jaar terug als coach van DSB 1.

In de recente oefencampagne werden de puntjes op de i gezet. Tegen overgangsklassers Pirates en Twins werden overwinningen behaald met respectievelijk 9-3 en 7-4. In het duel tegen overgangsklasser HCAW uit Bussum werd zelfs met 16-7 gewonnen. De laatste 2 wedstrijden werden afgelopen weekend gespeeld tijdens het trainingskamp van de ploeg tegen eersteklasser Robur ’58 in Apeldoorn waar tweemaal met 4-11 werd gewonnen. De doelstelling voor seizoen 2014 is een plaats in de top van de promotiepoule om zodoende medio oktober mee te strijden in een promotie-driekamp voor een plek in de overgangsklasse voor het seizoen 2015. Alle verder informatie over het team en de vereniging HSV Zwijndrecht is terug te vinden op de website (http://www.hsvzwijndrecht.nl).

De eerste wedstrijd tegen Sparks begint a.s. zondag (6 april) om 11.00 uur aan de Winkelhaak op Sportpark Bakestein. Entree is vanzelfsprekend gratis.

Lees meer over:

softbal hsv zwijndrecht dsb1
Deel dit bericht met je vrienden!