maandag 12 april 2021

Alles over Zwijndrecht

O&O heeft internationaal succes in Portugal

31 maart 2014

ZWIJNDRECHT - Met tweemaal goud, eenmaal zilver en tweemaal brons keerden de Oranjeturners van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O terug van het in Anadia (Portugal) gehouden International Tournament Gymsport. Deelname aan dit internationale toernooi was op het laatste moment in de plaats gekomen  van de eerder het Oekraïense Kiev geplande wedstrijd. Vanwege de gespannen situatie aldaar werd van deelname afgezien.

Het succesvolst was Boudewijn de Vries. Naast zijn gedeelde vijfde plaats in de meerkamp plaatse hij zich voor vier toestelfinales. In de toestelfinales eiste hij het goud op bij voltige en liet zich het brons omhangen bij rek. Op ringen kwam hij slechts weinig tekort voor een podiumplaats en eindigde daarop als vierde en kwam op brug als zevende uit de strijd.
 
Karl Kosztka deelde in de meerkamp de vijfde plaats met Boudewijn en drong door tot vijf toestelfinales. Daarbij wist hij  beslag te leggen op het goud op het onderdeel rek, werd vierde op vloer, vijfde op sprong en  zesde op zowel voltige als op ringen.
 
Melvin Ornek turnde geen volledige meerkamp. Hij wist zich wel te plaatsen voor drie toestelfinales.
 
Op voltige veroverde hij de zilveren medaille en op brug de bronzen. Op rek eindigde hij als achtste.
 
Bart Deurloo en Anthony van Assche hadden hun voorbereiding  in Doha – Qatar. Daar namen zij deel aan de Artistic Gymnastics World Challenge Cup. Bart kwam uit op de onderdelen Voltige, Brug en rek. Anthony bond de strijd aan op voltige en ringen. Beiden wisten zich niet te plaatsen voor de toestelfinales
 

Lees meer over:

turnen o&o
Deel dit bericht met je vrienden!