vrijdag 16 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Sv Conventus nu ook voor de allerjongsten

31 maart 2014

ZWIJNDRECHT - Sv Conventus is een sportvereniging voor jong en oud. Zo is het altijd al geweest, maar vanaf afgelopen weekend zijn zelfs de allerjongsten uit met name Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht welkom bij de sportvereniging! Speciaal voor kinderen in de leeftijdscategorie 1,5 tot 3 jaar heeft de hand- en korfbalvereniging onder leiding van Lindsey van Toorn speciale ouder-kindtrainingen opgericht. 

Bij deze trainingen ligt de focus op het spelelement, waarbij kinderen onder begeleiding van hun ouders met elkaar bezig zijn. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vrolijke, fel gekleurde sportmaterialen, beschikbaar gesteld door R&S Commodties en J&J Inspectors. Naast dat deze trainingen voor zowel ouder als kind leuk zijn, bevordert het ook sociaal gedrag en de motoriek van het kind, terwijl het de band tussen ouder en kind verder versterkt. De trainingen zijn opgezet door Lindsey van Toorn, zelf moeder, handbalster en basisschooldocente, en krijgt hierbij ondersteuning van Iris Glerum.
 
Afgelopen zaterdag werd de eerste ouder-kind peutertraining gegeven, waarbij direct vier kinderen bij aanwezig waren. Dit aantal zal komende zaterdag al groeien tot tenminste zes.
 
Wanneer de kinderen uit de peutergroep drie jaar oud zijn en het leuk vinden om voorzichtig kennis te maken met de hand- of korfbalsport, kunnen ze doorgroeien naar de handbalkabouters of de korfbalkangoeroes. In deze groep voor kinderen van 3 tot 6 jaar wordt spelenderwijs kennis gemaakt met de hand- en korfbalsport, waarbij plezier maken natuurlijk voorop staat. De groep met korfbalkangoeroes is afgelopen februari officieel begonnen, terwijl de handbalkabouters al langer succesvol bestaan.
 
Net als de ouder-kind peutertraining vindt ook de training van de handbalkabouters elke zaterdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur plaats op sportpark Develstein, terwijl de korfbalkangoeroes elke vrijdag van 18:00 tot 19:00 uur trainen.
 
Kinderen uit de handbalkabouter of korfbalkangoeroe groep die zes jaar oud worden groeien door naar de hand- of korfbaljeugd, waar ze echt wedstrijden kunnen spelen. De handbaljeugd traint elke dinsdag en donderdagavond, terwijl de korfbaljeugd elke dinsdag en vrijdagavond training krijgt.
 

 

Lees meer over:

korfbal sv conventus
Deel dit bericht met je vrienden!