dinsdag 20 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Pelikaan - Heerjansdam verre van boeiend

24 maart 2014

ZWIJNDRECHT - In vergelijking met de bekerwedstrijd van ruim één week geleden was deze ontmoeting een dieptepunt. Je hebt voor een leuke aantrekkelijke wedstrijd twee ploegen nodig. Zowel Pelikaan als Heerjansdam waren niet bij machte om er iets van te maken, zelfs  de scheidsrechter zakte mee naar een bedenkelijk niveau. Heerjansdam startte met de wind in de rug en probeerde hiervan gebruik te maken.

Dat lukte aardig, zonder het de Pelikaandefensie echt moeilijk te maken. In de tiende minuut  verscheen Erwin van Dis nagenoeg voor een leeg doel, maar deze unieke mogelijkheid  werd om zeep gebracht. Even daarna verscheen de linkerspits van Heerjansdam alleen voor  Rik Pomp. Uit één van de aanvallen van Pelikaan trof Randy Kroos met een afstandsschot  de paal. Plotseling verscheen de rechtervleugelverdediger van Heerjansdam, na balverlies van Pelikaan op het middenveld, met een solo voor Rik Pomp en liet hem daar bij kansloos (0 -1). Wat beide ploegen ook probeerden om een aanval op te zetten, altijd strandde dit bijna op  een solide verdediging.
 
Enkele minuten voor het rustsignaal werd een solo van Marvin Hooplot ternauwernood gestopt door de doelman. Voor aanvang van de 2e helft wisselde Pelikaan. Twee verse krachten werden ingebracht om de achterstand ongedaan te maken. De wapenfeiten bleven echter achterwege, enerzijds door resoluut ingrijpen van de Heerjansdamverdedigers en anderzijds door onvoldoende balcontrole.
 
Pelikaan voerde de druk op, wat resulteerde in een uitstekende mogelijkheid voor Anouar Said en even daarna een schot van Alex de Jong, die uit een korte corner zijn schot van de doellijn  weggewerkt zag worden. Heerjansdam hield zich staande en loerde op de counter. Dit resulteerde enkele minuten voor het einde in een solo van de spits, die met een strak schot Rik Pomp kansloos liet. (0 – 2)  Aanstaande  zaterdagmiddag ontvangt Pelikaan het Ambachtse ASWH voor de districtsbeker.
 
Bij winst behoort Pelikaan bij de laatste vier verenigingen die mogen deelnemen aan de KNVB beker. Men zou dan kunnen loten tegen bijvoorbeeld Feijenoord of Ajax om er eens paar te noemen. Pelikaan zal dan uit een ander vaatje moeten gaan tappen om deze unieke kans tot een  goed einde te brengen.
 
Opstelling Pelikaan
 
Rik Pomp,Thomas den Boer, Kevin de Geus, Carsten van Leeuwen(65 Alex de Jong), Ard van Veelen,
Vincent de Klerk, Erwin van Dis, Lerry Overgaauw (46 Anouar Said),Randy Kroos, Marvin Hooplot (46 Jelle Baan)
Manucho Adelino.
 
 

 

Lees meer over:

voetbal pelikaan heerjansdam
Deel dit bericht met je vrienden!