'Pelikaan' behaalt in een matige wedstrijd de volle buit tegen 'Drechtstreek'

17 maart 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - Jaar in jaar uit ontmoeten Drechtstreek en Pelikaan elkaar en meestal eindigt dit in een overwinning voor Pelikaan.

De uitslag vermoedt een zwaar bevochten zege. Gemeten aan de kansen is de uitslag een magere afspiegeling van dit due geworden. Pelikaan heeft wat meer kwaliteit dan Drechtstreek maar dit geeft op voorhand  geen enkele garantie dat de buit mee naar Zwijndrecht gaat. Drechtstreek tracht dit verlies te compenseren door een tomeloze inzet. Ron Tempelaar, de trainer van Pelikaan, zag zich genoodzaakt om de topscoorder van vorige week Marvin Hooplot, langs de kant te houden vanwege een blessure van. Jelle Baan verving hem naar behoren.

Reeds na drie minuten verscheen Manucho Adelino alleen voor de doelman die hij wilde verrassen met een lobje dat simpel onderschept werd. Even later een goede aanval, waar Jelle Baan in de goed gekozen vrije ruimte werd aangespeeld, buitenspel beoordeeld door de scheidsrechter. Dit was ook het geval toen Jelle Baan met een lobje Lerry Overgaauw in kansrijke positie bracht. Kort daarop moest Kevin de Geus met een schouderduwtje een Drechtstreek speler van scoren afhouden.

Drechtstreek liet bij vlagen haar tanden zien en plaatste de Pelikaan verdedigers soms voor kleine probleempjes, echter zonder echtgevaarlijk te worden. Pelikaan maakte zo rond het halve uur een matige fase door, veel balverlies en onzorgvuldig omgaan met de mogelijkheden om te scoren. In minuut 37 belandt een hoge bal in het strafschopgebied van Drechtstreek. Het droge veld zorgde ervoor dat de bal over de doelman stuiterde, waardoor Lerry Overgaauw in kansrijke positie kwam, maar de 0 - 0 bleef gehandhaafd. Enkele minuten voor het rustsignaal strandde, een te ver doorgevoerde solo van Thomas den Boer op de doelman van Drechtstreek. Direct daarna een solo van Randy Kroos, waar bij hij door twee verdedigers in het strafschopgebied ten val werd gebracht. Geen strafschop maar wel een gele kaart voor Randy Kroos, de scheidsrechter zag hierin een swalbe.

In de 2e helft maakte Lerry Overgaauw plaats voor Alex de Jong, die zich na ruim 7 minuten door de Drechtstreek verdediging worstelde en beheerst de 0 - 1 aantekende. Zoals voor de rust, bleef het spel ook in deel twee op en neer  gaan, met mogelijkheden aan weerskanten. Zo zag Rik Pomp een verraderlijk schot net naast zijn doel gaan en ook een andere poging ging voorlangs. Met nog twintig minuten te gaan ging Drechtstreek steeds meer aanvallend te werk waardoor countermogelijkheden voor Pelikaan zich ruimschoots aandienden. Uit een snelle omschakeling kwam Manucho Adelino, vaak ongrijpbaar, vrij voor de doelman, maar door een slechte aanname werd deze unieke mogelijkheid onbenut. Pelikaan maakte veel te weinig gebruik van de geboden kansen, waardoor de achterhoede negentig minuten lang geconcentreerd moest blijven. Door deze overwinning blijft Pelikaan de vierde plaats bezetten in deze sterk bezette klasse.

Opstelling: Rik Pomp,Thomas den Boer, Kevin de Geus,Carsten van Leeuwen, Ard van Veelen, Vincent de Klerk, Erwin van Dis, Lerry Overgaauw, (Alex de Jong 45), Randy Kroos, Jelle Baan, Manucho Adelino, (Bjorn van Ingen 88)