maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

POPpictures zoekt Indische modellen voor fotoboek

27 februari 2014

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Voor haar nieuwste project is fotografe Mary-Ann Struijk op zoek naar modellen.
Zij fotografeert de oudste generatie Indo’s die in Nederland wonen. De beelden worden verzameld in  een nostalgisch fotoboek waarin vroeger tijden in Nederlands-Indië herleven.

Tien jaar geleden begon Mary-Ann als  fotograaf bij popconcerten, de laatste jaren heeft zij zich met haar bedrijf POPpictures ontwikkeld tot allround fotograaf. Ze maakt bedrijfs- en bruidsreportages en heeft zich gespecialiseerd in het portretteren van mensen. Voor haar nieuwe fotoproject wil Mary-Ann graag in contact komen met Indo’s die voor haar willen poseren, het gaat daarbij vooral om de oudste generatie die is geboren en opgegroeid in Nederlands-Indië.

Het idee om een fotoboek te maken, kreeg Mary-Ann na het overlijden van een van haar tantes.
,,Ik besefte dat na haar dood veel verhalen over haar jeugd verloren zouden gaan. De meeste oudjes hebben fijne herinneringen aan het vaderland en vertellen graag over hun belevenissen daar. Het lijkt me mooi om iets tastbaars te maken voor de oudere generatie en daardoor een stukje van onze geschiedenis te bewaren voor de jongeren”, vertelt Mary-Ann. Wieteke van Dort, bekend van televisie en theater onder andere als het personage Tante Lien, wil ook graag haar medewerking aan het fotoboek verlenen. 

Vorige week opende Mary-Ann in Zwijndrecht Photo Studio POPpictures waar ze haar fotosessies organiseert. ,,Voor mensen die hier niet naar toe kunnen komen, heb ik een mobiele studio.  Ik ga op pad voor fotoshoots op allerlei locaties: bij een verzorgingstehuis, tijdens een Indische bijeenkomst, bij een vereniging of in een restaurant of toko. In overleg is er veel mogelijk en kom ik graag langs.” Geïnteresseerden die willen meewerken aan het fotoboek kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden via de website www.poppictures.nl

Foto-onderschrift: Ook de ouders van Mary-Ann, Ulrich en Vicky Deuning, poseren voor het fotoboek (foto: Els Aartse)

 

Lees meer over:

fotografie mary-ann struijk
Deel dit bericht met je vrienden!