zondag 18 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Leerlingen van de Margrietschool gaan bomen planten op de Boomfeestdag 2014

25 februari 2014

ZWIJNDRECHT - Woensdagochtend 12 maart is het dan zover: 'De Boomfeestdag 2014'. Leerlingen van groep 7 van de Margrietschool zijn hiervoor uitgenodigd en zullen dan bomen gaan planten aan de Brugweg.

De voorbereiding zal al eerder van start gaan, want op donderdagochtend 6 maart komen de schoolgidsen Jacqueline Knipscheer en Averine Vreugdenhil naar groep 7 van de Margrietschool en gaan om 9.30 uur een “bomenles” aan de leerlingen van groep 7 geven. Tijdens deze creatieve les zal iedere leerling van groep 7 een klein schildje met naam, datum en schoolnaam er op maken. Dit wordt dan meegenomen op 12 maart met een touwtje er aan. En vanzelfsprekend wordt ook het boomplantlied door de gidsen ingestudeerd.
 
Op 12 maart wordt het dan officieel: om 10.00 uur die ochtend gaat groep 7 naar de BRUGWEG in Zwijndrecht. Natuurlijk met de schoolvlag, dat spreekt vanzelf.
 
De wethouder zal dan de leerlingen verwelkomen, hij houdt een kleine toespraak en vervolgens zal het 'Boomplantdaglied' gezongen gaan worden.
 
Dan gaan de leerlingen met elkaar bomen planten, in samenwerking met Groenvoorziening Zwijndrecht. Scheppen zijn aanwezig.
 
Na afloop van deze actie wordt het schildje met hun naam erop aan de boom gehangen. De voorzitter van de Stichting Natuur & Landschap – Zwijndrechtse Waard (Wim Los) zal tenslotte nog een traktatie voor de leerlingen van de Margrietschool uitdelen.

Om 11 uur fietsen de kinderen weer naar school (met hun schoolvlag).
 

Deel dit bericht met je vrienden!