maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Nehemia Ministries start met innovatief online platform ‘Churchbook’

21 februari 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Nehemia Ministries is afgelopen week als eerste kerk begonnen met Churchbook. Churchbook is een innovatief concept bedacht om leden van de gemeente, buiten de samenkomsten en activiteiten, met elkaar in contact te brengen. Nehemia Ministries krijgt hiermee een uniek platform in handen om te communiceren met haar gemeente.
 
Churchbook
Volgens Bert de Haan, voorganger van Nehemia Ministries, biedt Churchbook tal van mogelijkheden. “We zijn momenteel veel bezig in onze gemeente met het aspect ‘familie-zijn’ en proberen er alles aan te doen gemeenteleden meer met elkaar in contact te laten komen. Het bouwen van onderlinge relaties is belangrijk voor een gezonde groeiende gemeente. In de twee weken dat wij Churchbook gebruiken zien we, door de inzet van nieuwe media, dat we voorzien in de behoefte meer één te zijn”, aldus de Haan.
 
‘Churchbook’ is de naam van het online platform en is te vergelijken met het immens populaire Facebook. Het Churchbook-systeem is echter gesloten, uitsluitend bedoeld voor de gemeenteleden en bevat toepassingen die juist interessant zijn voor kerken.
 
Marktplaats, groepen en interesses
Naast het maken van een persoonlijke profielpagina kan men in Churchbook ook (interesse)groepen aanmaken en foto’s en filmpjes plaatsen. Ook kunnen gemeenteleden digitale kaarten naar elkaar versturen voor o.a. verjaardagen. Op de tijdslijn plaatsen gemeenteleden gemakkelijk berichten over hun ervaringen met God. De marktplaats, ook onderdeel van Churchbook, zorgt ervoor dat goederen en diensten aangeboden kunnen worden. Hierdoor wordt er een platform gecreëerd voor hulpvragen.
 
Churchbook is ontwikkelt door Crossonline, Nehemia Ministries is de eerste gemeente die gebruik maakt van dit platform.
 
Nehemia Ministries is een snelgroeiende gemeente in Zwijndrecht met meer dan 1500 leden. Naast de samenkomsten heeft Nehemia Ministries ook een fulltime bijbelschool, verschillende avondcolleges, zaterdagscholen en organiseren zij meerdere malen per jaar themadagen.

Lees meer over:

communicatie churchbook
Deel dit bericht met je vrienden!