donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

PvdA houdt peiling onder de burgers van Zwijndrecht

20 februari 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De PvdA Zwijndrecht houdt een peiling onder de burgers. De bedoeling is dat gemeten wordt wat de burgers de politieke topprioriteit vinden. Deze peiling zal ook na de verkiezingen worden vervolgd, om ook in de komende jaren raadsleden te wijzen op wat er onder de burgers leeft. Wie nog niet ondervraagd is kan op de website van de PvdA zijn opinie geven. Het is een constante meting en dit betekent dus dat de uitslag steeds weer wordt aanpast aan de wensen van de bevolking.

Op dit moment is dit de top drie:

1 Welzijn en Zorg 19,8%: 'De burgers maken zich ernstig zorgen over de zorg. Veel onzekerheid door de veranderingen geven mensen aan. En men vindt dat het nu ook niet goed genoeg geregeld is. Men wil dat dit in Zwijndrecht wel goed geregeld wordt. Men is daar nog niet zeker van. Het is de uitdaging voor de politiek", dat realiseert zich PvdA zeker.

2 Werkgelegenheid 14,6%: "Het scheppen van meer werkgelegenheid is reuze belangrijk. Teveel mensen worden uit het arbeidsproces gegooid, en er is niet genoeg werk voor iedereen. Voor zover een gemeente daar wat aan kan doen, zou ze volgens deze stemmers dat ook moeten doen. Werk aan de winkel dus".

3 Armoede bestrijding 14,1%: "Blijkbaar gaan steeds meer mensen de crisis voelen, ook in Zwijndrecht. Vaak bleek bij doorvragen dat het niet alleen meer gaat om de onderkant van de samenleving maar dat geldzorgen reeds vele gezinnen treft. Er werd gesproken over stille armoede".

De PvdA is tevreden dat ze deze peiling heeft ingevoerd. "Nog nadrukkelijker wordt de politiek zo op de feiten gedrukt als het gaat om wat er leeft. De punten die naar boven komen, stonden reeds in haar PvdA verkiezingsprogramma. Het besef dat er ook lokaal een sterke sociale politiek moet worden bedreven is door dit welliswaar beperkte onderzoek weer eens bevestigd".

Wie ook zijn mening wil geven kan meestemmen op de PvdA Zwijndrecht website. Opmerkelijk was wel dat ‘meer cultuur’ in Zwijndrecht een goede vierde was op de lijst, "er mag volgens deze stemmers wel wat meer te beleven zijn in Zwijndrecht". Aldus de Zwijndrechtse PvdA.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!