Groote Lindt gaat ten onder in Dordrecht

17 februari 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Groote Lindt verloor afgelopen zaterdag uit bij GSC/ODS met de duidelijke cijfers van 3-0. Een nederlaag die als gevolg heeft dat De Lindt haar grote kansen op de tweede periode ziet verdwijnen en nog slechts een kleine kans heeft.  Op de ranglijst blijft de ploeg vijfde staan.

In de eerste helft was het Groote Lindt dat de eerste 20 minuten de sterkere ploeg bleek. Er diende zich wat mogelijkheden aan maar het was uiteindelijk GSC/ODS dat op een 1-0 voorsprong kwam. Na slordig balverlies voorin mocht uiteindelijk de gevaarlijke spits naar zijn linkerbeen draaien en uithalen voor de 1-0. Er leek iets te knakken bij De Lindt want hierna was de wedstrijd meer evenwicht. Op slag van rust nog een grote mogelijkheid voor De Lindt maar de keeper hield op miraculeuze wijze zijn doel schoon en dus gingen de ploegen met een 1-0 stand in het voordeel van de thuisclub rusten.

In  de tweede helft in de beginfase opnieuw een sterker Groote Lindt. Het spel speelde zich veelvuldig af op de helft van GSC/ODS en De Lindt leek de strijd nog niet te hebben opgegeven. Aanvallende wissels moesten de druk nog verder opvoeren. Helaas werd een verkeerde timing achterin fataal en kon de spits de 2-0 aantekenen waarna de wedstrijd min of meer was gespeeld. De Lindt probeerde het wel degelijk maar de keeper van GSC/ODS had een prima dag en voorkwam tot tweemaal toe de aansluitingstreffer. De derde goal kwam wederom van de gevaarlijke aanvaller van GSC/ODS. Hij kreeg hierin echter wel de medewerking van de verdediging van Groote Lindt.

Tot driemaal toe lukte het hem om iemand vrijwel op de achterlijn uit te spelen waarbij hij uiteindelijk ook nog wist te scoren in de korte hoek. Een doelpunt wat natuurlijk niet had mogen vallen. De wedstrijd was hiermee voorzover dat nog niet was definitief beslist. Beide ploegen lieten de kans op nog een treffer liggen en hiermee werd 3-0 de eindstand in deze wedstrijd.

Volgende week de start van de derde periode (Groote Lindt haalt voor de 2e periode nog in tegen Papendrecht) thuis tegen Peursum.