maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Voorleeskampioen naar regionale finale

13 februari 2014

ZWIJNDRECHT - Vier finalisten van het DevelsteinCollege streden deze week op hun school om een plek in de regionale finale van de voorleeswedstrijd Read2Me. Fenna van Heijst uit de dakpanbrugklas havo/atheneum werd door de jury benoemd tot winnaar. Zij neemt samen met de winnaars van andere middelbare scholen uit de Drechtsteden deel aan de regionale finale in Dordrecht.

De finalisten van het voorleeskampioenschap op het DevelsteinCollege werden beoordeeld op de keuze van hun voorleesfragment, de toon waarop zij het fragment voorlazen, het tempo en het contact met het publiek. Onder aanmoediging van hun klasgenoten lazen zij voor een vakkundige jury voor uit hun favoriete boek. Fenna van Heijst koos voor het boek “Wraak” van Danielle Bakhuis. Dit jeugdboek vertelt het verhaal van de scholieren Frederique en Sven. Wanneer Frederique haar relatie met Sven uitmaakt, is hij zo ontzettend kwaad op haar dat hij een filmpje op internet zet waar ze niet bepaald blij mee is. Iedereen op school heeft het erover. Wat moet Frederique doen? Negeert ze het? Of neemt ze... wraak?
 
Naast een jeugdboek voor alle finalisten werd de winnaar beloond met een boekenbon en wisseltrofee. Het DevelsteinCollege doet mee aan de voorleeswedstrijd Read2Me om het leesplezier bij leerlingen via een spelelement te vergroten. ,,Op deze manier komen leerlingen via hun leeftijdsgenootjes in aanmerking met kwalitatief goede boeken die aansluiten bij hun belevingswereld. Hiermee willen wij het lezen extra bevorderen,” licht mediathecaris Jorry Smit nader toe.  
Deel dit bericht met je vrienden!