donderdag 6 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Een Vivera-infopunt in elke wijk

12 februari 2014 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Heeft u hulp nodig bij het huishouden, maar weet u niet hoe u dit kunt aanpakken of welke organisatie dit aanbiedt? Heeft u algemene vragen over hoe u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen? Of wilt u graag meer onder de mensen komen, maar weet u niet goed hoe? In de gemeente Zwijndrecht zijn zeven Vivera-infopunten om u hierover te informeren.

Wat vindt u bij het Vivera-infopunt?
Het Vivera-infopunt is een plek in de wijk waar u terecht kunt voor informatie op het gebied van wonen, zorg en welzijn. U vindt hier folders van de diverse organisaties in de gemeente Zwijndrecht die actief zijn op dit gebied. Bij de infopunten zijn medewerkers die algemene vragen kunnen beantwoorden en u kunnen doorverwijzen naar een Wmo of een SDD-consulent of een ouderenadviseur. Deze adviseurs kunnen specifieke zorg-, welzijns- en ondersteuningsvragen beantwoorden en u adviseren. Zij komen bij u thuis, bespreken de mogelijkheden en helpen u eventueel bij een aanvraag. U kunt via de SWOZ, telefoonnummer 078 6206060 in contact komen met de consulenten en adviseurs.

Wat betekent Vivera?
Zwijndrecht wil een stad zijn waar jonge en oude mensen prettig kunnen leven, ook als ze minder mobiel zijn en meer zorg en ondersteuning nodig hebben. Om er voor te zorgen dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, werken veel Zwijndrechtse organisaties samen met de gemeente aan “Vivera”.

Waar zitten de Vivera-infopunten?
• Aafje - Sportlaan 16
• Capital Sports Zwijndrecht - Eemstein 1a
• De IJsvogel - IJsvogelplein 300
• De Nederburgh - Duivenvoorde 211a
• Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht
• (SWOZ) - Norderstedtplein 14
• Swinhove - Plantageweg 3
• Wijksteunpunt Walburg - Gerbrandyplein 1

Deel dit bericht met je vrienden!