Titelkansen voor Albatrosteams

10 februari 2014

ZWIJNDRECHT - Voor een aantal teams van de korfbalvereniging Albatros zijn in de lopende zaalcompetitie nog altijd titelkansen aanwezig.  Albatros 4 en 5 maakten geen fout en wonnen hun wedstrijden tegen respectievelijk Korbatjo 3 en KCC/Delta Logistiek 8 met 8-21 en 15-10. Voor het 5e wacht a.s. zaterdag de topper tegen koploper RWA 5.

Ook Albatros A2 is weer op de goede weg en heeft alles nog in eigen hand na de 10-17 winst bij KCR A3. C1 maakte een foutje in Zeeland en verloor met 10-8 van ONDO waardoor ze nog een spannend slot van de competitie tegemoet gaan.

De E-teams van de club waren afgelopen zaterdag goed op dreef. Overwinningen waren er voor E1, E2 en E4  en ze scoorden er alle drie lustig op los! Het meidenteam A4 klopte de nummer 2 van de competitie, Nikantes A1, met 9-7 en hoopt nu op nog een misstap van deze ploeg.

Nipte overwinningen voor senioren 6 en 7 (13-12 tegen Merwede 6 en PKC 10) en A3 dat RWA A2 met 9-8 versloeg.

De seniorenselectie van Albatros en ook de A1 kreeg korfballes van TOP Arnemuiden. A1 deed tot 4-4 goed mee maar zag TOP vervolgens in tien minuten weglopen naar 4-12. De afstraffing eindigde pas bij 9-27.

Het 2e seniorenteam deed zichzelf tekort en liet de Zeeuwse kampioen ontsnappen: 14-17. Door de nederlagen van de afgelopen weken is dit team nu in de gevarenzone terecht gekomen en nu zullen er uit de resterende twee wedstrijden nog wat punten gehaald moeten worden.

Het lot voor Albatros 1 werd op een wel heel opmerkelijke manier bezegeld. Tegenstander TOP, zelf ook nog niet helemaal veilig, presteerde het om een bijna perfecte tweede helft te spelen, waarbij bijna ieder schot doel trof.

Albatros 1 kon ruim twintig minuten goed bijblijven (10-10), maar moest bij rust al genoegen nemen met een achterstand (15-19). In de tweede helft scoorde de thuisploeg in een afgeladen Develsteinhal tien minuten niet waardoor TOP het definitieve gat sloeg en wegliep naar 15-25. Aan de Zeeuwse korfbalshow kwam pas een eind bij 23-38 waardoor degradatie voor de Zwijndrechtse ploeg bezegeld werd. Het verblijf in de Overgangsklasse zaal is dus opnieuw tot één jaar beperkt gebleven en Albatros zal in de resterende twee wedstrijden nog gaan proberen haar eerste punt te pakken.