maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Startbewijzen verzamelen bij het Sterrentoernooi

10 februari 2014

ZWIJNDRECHT - De senioren van de jongens- en herenselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O hebben zondag bij het in Tilburg gehouden “Sterrentoernooi” een fraai visitekaartje afgegeven. Van de achttien te verdelen podiumplaatsen wisten de O & O-mannen, die allen deel uit maken van de Oranjeselectie, op elf stuks beslag te leggen. Vijf maal één, driemaal twee en driemaal drie.

De grootste gouddelver was Bart Deurloo. Hij werd eerste op de onderdelen voltige, sprong en rek. Na een half jaar van revalidatie had Anthony van Assche zijn rentree op de wedstrijdvloer. Hij bekroonde zijn optreden met een knappe eerste plaats op ringen. De juniorturner Frank Rijken voelde zich tussen de senioren als een vis in het water.
 
Hij was de beste op brug en werd derde op  rek. Boudewijn de Vries nestelde zich driemaal op het ereschavot. Hij werd tweede op voltige en rek en derde op ringen. Melvin Ornek maakte het O & O-feestje compleet met een tweede plaats op brug en een derde plaats op vloer.
 
Het “Sterrentoernooi” was een mooi afsluiting van achtste finale waaraan meer dan duizend turners deelnamen. Op vier banen tegelijk streden de turners in diverse categorieën en divisies voor een startbewijs van de kwartfinale.
 
Op drie turners na drongen alle O & O-turners door tot de kwartfinales. Startbewijzen kwamen in handen van Kevin van Sonsbeek, Koen Kappetijn, Damian Scheper, Mike Kranendonk, Björn Bakker, Leon van der Wel en Luuk van Waaij (allen jeugd derde divisie), Luuk Huernink, Tom Feddema en Björn Nelemans (allen jeugd eerste divisie)Rens Hoofs (junior-I derde divisie), Wouter Berger, Antwan Put, Paul de Jongh, Bodi Winkler en Gijs Zijderveld (allen pupil derde divisie), Devin Geurts en Koen van den Ende (beiden junior-II derde divisie).
 
Ook Christiaan Viseer (instap tweede divisie), Daniel Qualm (benjamin talenten divisie), Yuri Visser, Dennis Swinkels, Bas Vuik, Jarien Fokkens en Martijn de Veer (allen pupil eerste divisie), Lance Visser, Joas van Waardenberg, Frank Scheffer en Mitchel de Haas (allen instap eerste divisie) Thomas van der Helm (jeugd tweede divisie) en Jordi Hagenaar (talentendivisie) hebben een startbewijs bemachtigd.
Deel dit bericht met je vrienden!