vrijdag 16 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Unieke prestatie sv Conventus. Korfbalteams 2, 3 én 4 kampioen

10 februari 2014

ZWIJNDRECHT - De korfbaltak van sv Conventus had afgelopen weekend een wel erg goede reden voor een feestje: Niet één of twee, maar zelfs drie van de vier seniorenteams van de Zwijndrechtse vereniging verzekerden zich zondag van het kampioenschap.

Conventus 3 en 4 hadden zondag de eer om het kampioenschap voor eigen publiek veilig te stellen. Het derde team deed dit door KV Juliana op dominante wijze te verslaan: Aan het eind van de wedstrijd stond er een ruime 15 – 6 overwinning op het scorebord. Dit komt ook overeen met het algemene beeld van het seizoen, waarin het team slechts één maal verloor en één keer op een gelijkspel bleef steken. 

De dominantie van Conventus 4 was afgelopen seizoen nog groter. Dit team wist alle gespeelde wedstrijden in zijn voordeel beslissen en versloeg het tweede team van ELKV zondag met 15 – 4.

Conventus 2 hoefde zondag de minste moeite voor het kampioenschap te doen. Het team hoopte een week later het kampioenschap veilig te stellen, maar door verlies van directe concurrent KC Dordrecht kreeg Conventus het kampioenschap al tijdens een vrij weekend in de schoot geworpen. Gedurende het seizoen had het tweede team van Conventus er wel harder voor moeten werken, wat had geresulteerd in één gelijkspel en verder uitsluitend overwinningen.

Voor Conventus 1 was het feestgevoel afgelopen weekend iets verder weg. Tijdens een uitwedstrijd tegen directe concurrent Dubbel Zes kwam het met 21 – 13 tekort, waardoor het team definitief afscheid moet nemen van de strijd om de tweede positie in het kampioenschap. Het team behoudt wel de derde plaats in het kampioenschap.

 

 

 

Lees meer over:

korfbal conventus
Deel dit bericht met je vrienden!